SALI TOPLANTISINDA MARDİN KENT MÜZESİ KONUŞULDU | ÇEKÜL

SALI TOPLANTISINDA MARDİN KENT MÜZESİ KONUŞULDU

30.04.2008

ÇEKÜL Vakfı gönüllülerini bir araya getiren Salı toplantıları devam ediyor. 15 günde bir yapılan toplantılarda farklı konu ve konuşmacılar bilgi veriyor. Dün yapılan Salı Toplantısında restorasyon aşamasında olan Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat  Galerisi hakkında bilgiler verildi.

Toplantıya MAREV temsilcileri, Sabancı Vakfı temsilcileri, Prof Dr. Metin Sözen ve Dr. Necdet Sakaoğlu ile ÇEKÜL Vakfı gönüllüleri katıldı.

2003 yılına kadar vergi dairesi binası olarak kullanılan Mardin merkezindeki tarihi “Süvari Kışlası”, Hacı Ömer Sabancı Vakfı’nın desteğiyle, müze ve sanat galerisine dönüştürülmesi için  Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilmişti. Binanın müzeye dönüştürülme çalışmaları ise ÇEKÜL Vakfı tarafından tamamlandı.

Müze Şehir Mardin'de SİT alanı içinde ve şehir merkezinde bulunan tarihi yapının restorasyonu Yüksek Mimar Restoratör Metin-Zühal Keskin tarafından yapılırken, yapının uygulama denetimi ise Y. Mimar Restoratör Nüvit Bayar tarafından yapılıyor.

Aynı zamanda ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi olan Metin Keskin ve Nüvit Bayar, çizimler ve fotoğraflar eşliğinde yaptıkları çalışmaları anlatarak katılımcılara detaylı bilgi verdi. Konuşmacıların sunumu büyük ilgiyle izlendi.

ÇEKÜL gönüllüleri, bilgilendirmenin ardından bahçede sunulan ikramlar eşliğinde sohbete devam etti. Konuşmacılara, katkılarından dolayı teşekkür edilerek 7 Ağaç Setifikası armağan edildi.