ReFrame (YeniKadraj) Sergisi ÇEKÜL Evi'nde | ÇEKÜL

ReFrame (YeniKadraj) Sergisi ÇEKÜL Evi'nde

13.02.2014

Çizgilerin Dilinden Avrupa üzerine farklı perspektifler…

İngiltere, Türkiye ve Cezayir'in çizgi roman alanında öne çıkan genç isimleri, ReFrame (YeniKadraj) isimli Avrupa üzerine yeni bir bakış, farklı perspektifler sundukları proje için bir araya geldi. İstanbul merkezli tek çizgi roman festivali Istanbulles'un genel koordinatörü Canan Maraşlıgil'in küratörlüğünde üç ülkeye yayılarak gerçekleştirilen sergi ve etkinlikler Londra ve Cezayir’den sonra İstanbul’da…

Türkiye'yi temsilen Studio Rodeo ekibinin “Gezi Parkı” temalı çizgi öykülerle katıldığı ReFrame (YeniKadraj) sergisi 17 Şubat Pazartesi saat 19:00’da Beyoğlu'ndaki Çekül Evi'nde açılıyor. Avrupa Birliği'ne ifade özgürlüğü ve kültür temalı bakışların farklı konular çerçevesinde öne çıktığı toplam dokuz çizgi eser, 17-28 Şubat tarihleri arasında Çekül Evi’nde izlenip okunabilecek.

Ekim ayında Londra’da Comica Festival ve Free Word’ün sonbahar programı kapsamında, Şubat başında da Cezayir’de FIBDA Festivali’nde izleyiciyle buluşan serginin son ayağı İstanbul. Serginin yanı sıra ifade özgürlüğü, insan hakları ve Avrupa üzerine temaları ve çizgi romanın bu konular içindeki rolünü tartışmak üzere İngiltere ve Cezayir’den sanatçıların katılımıyla bir bölümü Çekül Evi’nde olmak üzere çeşitli etkinlikler ve okullarda yazar çizerlerle atölye çalışmaları da düzenlenecek.

Reframe sergisinde yer alan yazar ve çizerler: Naz Tansel, Murat Mıhçıoğlu ve Cem Özüduru (Türkiye), Hannah Berry, Daniel Locke ve ILYA (Birleşik Krallık), Sofiane Belaskri, Mahmoud Benameur ve Soumeya Ouarezki (Cezayir).

Reframe (YeniKadraj) Cezayir, Türkiye ve Birleşik Krallık’tan çizgi roman ile Avrupa üzerine perspektifler European Cultural Foundation’in katkılarıyla gerçekleşen bir Comica, Istanbulles ile Studio Rodeo, FIBDA ve Free Word ile ARTICLE 19 ve Booktrust işbirliğidir.

Sergi ve etkinliklerle ilgili her türlü güncellemeye istanbulles.com , ciztanbul.com ve bağlantılı sosyal medya hesaplarından ulaşılabilirsiniz.

Murat Mıhçıoğlu

0555 4641532 – [email protected]