PROF. DR. UFUK ESİN ARAMIZDAN AYRILDI… | ÇEKÜL

PROF. DR. UFUK ESİN ARAMIZDAN AYRILDI…

21.01.2008

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Şeref Üyesi olan Prof. Dr. Ufuk Esin, 17 gündür kalp hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi'nde dün (19 Ocak 2008) hayatını kaybetti.

1956'da İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Edebiyat Fakültesi (E.F.) Arkeoloji Bölümü'nü bitiren Prof. Dr. Ufuk Esin, 1976'da aynı üniversitede profesör oldu. Prof. Dr. Ufuk Esin, Türkiye'de Arkeometrinin başlamasına öncülük etmiş, kültür varlıklarının eksiksiz envanterinin çıkarılmasını ve Türkiye Kültür Envanteri Projesi'nin hayata geçirilmesini sağlamıştır. Prof. Dr. Ufuk Esin aynı zamanda ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu üyesiydi. ÇEKÜL Vakfı olarak Esin ailesine başsağlığı diliyor, ülkemiz adına derin üzüntülerimizi belirtmeyi görev biliyoruz.