Prof. Dr. Haluk Abbasoğlu’na Saygıyla… | ÇEKÜL

Prof. Dr. Haluk Abbasoğlu’na Saygıyla…

03.09.2019

Prof. Dr. Haluk Abbasoğlu’nun kaybının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye’deki arkeoloji bilimine unutulmaz katkıları olan Haluk Abbasoğlu, ÇEKÜL Vakfının uzun yıllardır bilimsel araştırma ve politikalar üretmesinin destekçisiydi. Tarihi Kentler Birliğinin de kurulduğundan bu yana Danışma Kurulu Üyeliğini yaparak, arkeolojik mirasın korunmasında yerel yönetimlerin bilinçlenmesi için uğraş verdi.

Akademik dilin yanı sıra, alanda emek veren koruma gönüllüleriyle, öğrencileriyle, halkla, yerelin temsilcileriyle kurduğu iletişim; hem üniversite kadrolarında hem de sivil toplumun farklı kesimlerinde aranan, saygı duyulan, danışılan bir bilim insanı olmasını sağladı.

Verdiği emekleri saygıyla hep hatırlayacağız.

Prof. Dr. Haluk Abbasoğlu: “Anadolu Uygarlıklarını bir bütün olarak ele almak ve hepsine aynı oranda değer vermek gerekiyor. TKB üyeleri bunu yapıyor. Eski eserleri seven ve koruyanların eşleri ve dostları, en şanslı eş ve dostlardır. Çünkü eskidikçe değerleri artar.” Tarihi Kentler Birliği İstanbul Buluşması konuşmasından alıntı (24 Mayıs 2014)

 

Fotoğraflar: Tarihi Kentler Birliği Denizli Semineri, 2012