Payas'ın Öyküsü Öğrencilerle Buluşacak | ÇEKÜL

Payas'ın Öyküsü Öğrencilerle Buluşacak

18.03.2016

Payas Belediyesi işbirliği ile ÇEKÜL Vakfı Bilgi Ağacı eğitim birimi tarafından, düzenlenen “Kentimin Öyküsü: Payas” eğitim programı 16 Mart 2016 tarihinde, Payas İlçesinden 20 öğretmenin katılımıyla gerçekleşti.

ÇEKÜL Vakfı Bilgi Ağacı eğitim birimi tarafından hazırlanan ve bütüncül bir bakış açısıyla doğa-kültür-insan arasındaki ayılmaz ilişkiyi temel alan “Kentimin Öyküsü: Payas” eğitim programı, öğrencilerin eğitim öğretim yılı süresince, kültürel ve doğal miras kavramları ile tanışmalarını, yaşadıkları kentin çevresi, doğası ve tarihiyle etkileşim içinde, geçmişten gelen ve yaşamakta olan kültürel ve doğal  mirasın farklı yönlerini keşfetmelerini ve aktarıcı konumuna geçerek kentlerinin mirasını geleceğe aktaran bireyler olarak aktif rol almalarını hedefliyor.

Bu hedefler doğrultusunda hazırlanan “Kentimin Öyküsü: Payas Eğitimi” için Payas Sokollu Mehmet Paşa külliyesinde öğretmenlerle bir araya gelindi. Eğitimin sonunda öğretmenlerin öğrencileriyle uygulayabilecekleri eğitim kiti dağıtıldı.

Eğitim kitinde çocukların Payas’ın doğal ve kültürel mirasına dair bilgileri öğrenebilecekleri 10 haftalık bir eğitim programı yer alıyor. Öğretmenlerin sorumlu olduğu müfredat göz önünde bulundurularak, sınıf içi uygulamaları destekleyecek biçimde tasarlanan “Kentimin Öyküsü: Payas Eğitim Programı”  gezegenin eşikleri kavramından yola çıkarak çocukların ekolojik sorunları ve çözüm yollarını keşfetmelerini sağlıyor.