Önce Çocuklar Öğrendi Sonra Anne-Babalar
ÇEKÜL Vakfı ve Slow Food Türkiye Yağmur Böreği birimi ortaklığında hazırlanan Tohumdan Sofraya-Mevsiminde Sebze Meyve Eğitimi’nin kapanış etkinliği, velilere yönelik yapılan bilgilendirici sohbet ile sona erdi.
Aralık ayında başlayan eğitimler, Emirgan İlköğretim Okulu’nun 1-2-3-4 ve 5. sınıflarından 240 öğrenciye uygulanmıştı. İlk dönemin kapanış etkinliğine ise çocuklar yerine anne-babalar katıldı.
SF Türkiye Yağmur Böreği’nden Olcay Bingöl, Mevsiminde Meyve Sebze Eğitimi hakkında velilere bilgi verdi. Bingöl, çocukların özellikle beslenme çantalarını hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Sohbetin önemli konularından biri de mamul ürünleri alırken etiketleri nasıl okumamız gerektiğiydi. Sağlıklı beslenmenin önce doğru bir alışverişten geçtiği vurgusu yapılarak, ürünlerin içindeki yağ, tuz, şeker oranlarının nasıl olması gerektiğine değinildi.
Yağmur Böreği'nden Olcay Bingöl ve Ayfer Yavi, tahıl ve mevsim sebzelerinden hazırladıkları çorbayı velilere ikram ederek, mevsiminde sebze meyve tüketimine bir kez daha dikkat çektti. Veliler, çocuklarında yaşanan değişimi paylaşarak, eğitimin son etkinliğinin kendilerine yönelik olmasından memnun olduklarını belirtti.
Emirgan İlköğretim Okulu’ndaki eğitim, Nisan ayında, bu kez ilkbahar-yaz sebze meyveleriyle yapılacak tadım/duyum atölyeleriyle sona erecek.