Olympos Antik Kenti edebiyatçıları buluşturdu | ÇEKÜL

Olympos Antik Kenti edebiyatçıları buluşturdu

11.09.2018

Likya Bölgesinin önde gelen antik kentlerinden biri olan Olympos, Türkiye’den ve dünyadan şairleri Helenistik Dönem atmosferinde buluşturdu. ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi ve sanat tarihçisi Prof. Dr. Yelda Uçkan’ın kazı başkanlığını yürüttüğü ve alan yönetimi çalışmalarını sürdürdüğü Antalya’nın Kumluca ilçesindeki Olympos Antik Kenti, 6-10 Eylül tarihleri arasında 1. Uluslararası Olympos Kültür ve Edebiyat Festivaline ev sahipliği yaptı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’in Onursal Başkanı olduğu Düzenleme Kurulunun organize ettiği festival Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kumluca Belediye Başkanlığı, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya Akev Üniversitesi, Türkiye Otelciler Federasyonu, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Antalya Tanıtım Vakfı, Artshop Yayınevi, Şeker Sanatevi ve İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile düzenlendi. Gelenekselleştirilmesi amaçlanan Olympos Kültür ve Edebiyat Festivali, aralarında Güney Kıbrıs, Hindistan, Hollanda, Makedonya, Sırbistan, Slovenya, Mısır ve Yunanistan’ın da bulunduğu şairleri, Türkiye’den şairlerle biraraya getirdi. Olympos Antik Kenti kazı alanını gezen şairler, Amfi Tiyatrosunda düzenlenen ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Müzik Topluluğunun da katıldığı bir etkinlikte şiirlerini edebiyatseverlerle paylaştı. 

 

Ören yerinde gezi

Şairler, festivalin resmi açılışı öncesinde uzman arkeologlar eşliğinde Olympos Ören yerini gezdi ve antik kenti yakından görme fırsatı buldu. 4 gün süren ve kentte kültür turizminin canlanması amacıyla gerçekleştirilen festival süresince şairler eserlerinden örnekler paylaştı ve antik kenti yakından tanıma fırsatı buldu. Festival, Uluslararası Olympos Kültür ve Edebiyat Festivali Sonuç Bildirgesinin yayımlanmasıyla son buldu. Bildirgenin tamamına ve haberin detaylarına http://www.kumluca-bld.gov.tr/E/1588/1--Uluslararasi-Olympos-Kultur-ve-Edebiyat-Festivali.html adresinden ulaşabilirsiniz.