Öğretmenler Endüstri Mirası Eğitimi Aldı | ÇEKÜL

Öğretmenler Endüstri Mirası Eğitimi Aldı

28.02.2019

ÇEKÜL Bilgi Ağacı, Ödemiş Belediyesinin desteği ve Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün izniyle 12 Şubat’ta farklı liselerden 13 öğretmenle “Endüstri Mirası Eğitim Programı Öğretmen Eğitimi” için Birgi ÇEKÜL Evinde biraraya geldi. 9-12’inci sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan Endüstri Mirası Eğitim Programı, Endüstri Devrimi ve endüstri mirasını, bütüncül ve eleştirel bir bakış açısıyla, doğa-kültür-insan arasındaki ayrılmaz ilişkiye odaklanarak ele almayı, insanın çağlar içindeki yolculuğu sırasında ürettiği kültürü, bilgiyi ve teknolojiyi sorgulayıcı ve yaratıcı yöntemlerle değerlendirmeyi amaçlıyor.

İlk bölümünde, kültürel miras ve endüstri mirası kavramlarının ele alındığı eğitimde, endüstri mirasının önemine odaklanılırken, bu mirasın ışık tuttuğu farklı boyutlara da değinildi. İkinci bölümde eğitim programı içerikleri öğretmenlerle paylaşılırken, programda yer alan öğrenci etkinlikleri örnek uygulamalar eşliğinde aktarıldı. Öğretmen eğitimi kapsamında, öğretmenlere “Endüstri Mirası Eğitim Kiti” verildi. Endüstri Mirası Eğitim Programı, öğretmenlere katılım sertifikalarının verilmesiyle son buldu.

Program, katılımcı öğretmenler tarafından okullarındaki öğrencilere uygulanacak; uygulama sonuçları 2019 Haziran ayında öğretmenlerle yapılacak bir toplantıda değerlendirilecek. 

ÇEKÜL Bilgi Ağacı, sanayi serüvenimizin tanığı endüstri mirası yapılarının kent içindeki varlığının ve modern toplumun temelini oluşturan sanayi kültürünün algılanması, fark edilmesi için 2010 yılında başlatılan Endüstri Mirası Eğitim Programı, içeriği güncellenerek uygulanıyor.