Odunpazarı tasarım ölçeğini genişletiyor | ÇEKÜL

Odunpazarı tasarım ölçeğini genişletiyor

28.08.2014

Kentte yürütülen koruma çalışmalarıyla adını sıkça duyuran, Tarihi Kentler Birliğinin en eski üyelerinden biri olan, TKB'nin Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında bir çok ödül kazanan Odunpazarı Belediyesi ve beraberinde Han Belediyesi bu hafta ÇEKÜL Çarşamba Kent Toplantılarının konuğu oldu. 

Toplantıya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Odunpazarı Belediye Başkanı Yardımcısı Hüsnü Kaptan katıldı.

 

ÇEKÜL uzman heyeti, Odunpazarı bölgesinde geçmişten günümüze yapılan Kültür Mirasını Koruma Çalışmalarının yer aldığı sunumu dinledi. Bölgeye ait eserlerin tarihinin yeni iletişim stratejileriyle çevre halkına duyurulması, çarşı bölgesi ve çevresiyle ilgili planlamaların yeniden gözden geçirilmesi, Yunus Emre’nin kent içindeki izlerinin görünür olması için öne çıkan çalışmaların zenginleştirilmesi ve arşivleştirilmesinin gerekliliği, halkın kullanabilrceği sosyal ve kültür merkezlerinin açılması konuları ele alındı. ÇEKÜL’ün bu konulardaki birikim ve tecrübeleri paylaşıldı. Tasarım ölçeğinin genişletilerek Odunpazarı kimliğine uygun projelerin hazırlanması da toplantıda konuşulanlar arasındaydı.