Ödemiş, proje yarışmasıyla kent meydanına kavuşacak | ÇEKÜL

Ödemiş, proje yarışmasıyla kent meydanına kavuşacak

27.01.2012

Küçük Menderes Havzası'nın tarihi kentlerinden olan Ödemiş'te, kentsel koruma çalışmaları kapsamında yapılan meydan ve çevre düzenlemeleriyle de kentin sağlıklı-yaşanabilir bir yüzünün olması için emek veriliyor. Belediyenin hizmet binasının yıkılmasına ve kent meydanı yapılmasına karar veren Ödemişl Belediyesi, bir tarasım yarışması düzenleyecek. Kent Merkezi ve Yakın Çevre Ulusal Mimarlık ve Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması’nın danışma kurulu başkanlığını ise ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen yapıyor. 

Yarışmanın ilanından önce Ödemiş Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir araya gelen jüri üyeleri son hazırlıkları değerlendirdi. Jüri başkanı olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Güzin Konuk’unda katıldığı toplantıda, 10 Şubat 2012 tarihinde yarışma ilanının yapılmasına karar verildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Prof Dr. Metin Sözen, “Cumhuriyetin, geçmişteki dönemlerin bütün özelliklerini hala koruyabilen Ödemiş'te yeşil alan, ulaşım alanları, demiryolları gibi alanları koruyarak değerlendirmeye almasından dolayı Ödemiş Belediyesini kutluyorum. Yapılacak olan bu yarışma ile kent dokusu korunarak bütünleştirilecek ve yeni oluşumları içine alacaktır,” diyerek kentin dokusuyla bütünleşen bir medyana kavuşmasını istediklerini söyledi.

Ödemiş Belediyesi, son yıllarda yaptığı koruma ve düzenleme çalışmalarıyla Küçük Menderes Havzası'nda öne çıkan kentler arasında. Kent müzesi, korunan sivil mimari örnekleri ve devam eden restorasyon projeleriyle somut mirası korurken, geleneksel yaşam kültürüne ve doğal mirasına da sahip çıkarak, kentin kimliğini bütüncül yaklaşımlarla geleceğe taşımayı hedefliyor.

Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi

Deneme ve Bilim Merkezi Binası