MİMAR SİNAN ESERLERİ İNTERNET ÜZERİNDEN UYDU HARİTASINA YERLEŞTİRİLDİ | ÇEKÜL

MİMAR SİNAN ESERLERİ İNTERNET ÜZERİNDEN UYDU HARİTASINA YERLEŞTİRİLDİ

01.12.2008

2006 yılında “Sinan’a Saygı Projesi”nin önemli bir aşaması olarak hayata geçirilen www.sinanasaygi.org internet sitesi hem projenin sesi, hem de Sinan Gezi Haritaları’nın adresi haline geldi. Ziyaretçilerin katkılarıyla genişlemesi hedeflenen sitede, Mimar Sinan eserlerini yazılı anlatımlar, fotoğraflar ve eskizler ile tanımak mümkün.

Sinan’ın eserlerine kolayca ulaşabilmek için hazırlanan gezi haritalarının ardından, eserler uydu haritası üzerinde de işaretlenerek internet sayfasında kullanıma açıldı. Bu uygulama sonunda, harita üzerindeki işaretlere, eserlerin isimleriyle ilgili bilgi baloncuğu da eklendi.   Mimar Sinan’ın eserleri, yaşamın akışı içinde yüzyıllardır ayakta kalarak günümüze kadar ulaşmayı başardı. Şimdilerdeyse, Osmanlı mimari mirası içinde yer alan Sinan eserleri ziyaretçilerini bekliyor. 2006 yılından bu yana Sinan eserleri gezginlerine rehberlik eden, onları İstanbul’un tarihi dokusu içinde dolaştıran Sinan Eserleri Gezi Haritası’na sanal ortamda da ulaşılabilecek bu yeni uygulamanın, gezginlerin yolculuğunu kolaylaştırması hedefleniyor.

Sinan’a Saygı Projesi’nin internet sayfasından ulaşabileceğiniz diğer haritaysa, Mimar Sinan’ın ayakta kalan eserleri haritası. http://www.sinanasaygi.org/icerik.asp?ID=26 adresinden ulaşabileceğiniz haritada, Osmanlı Devleti’nin en güçlü döneminde Avrupa ve Asya’ya yayılan geniş coğrafyası üzerinde yer alan Mimar Sinan eserlerin yer aldığı kentleri görmek mümkün.