Marmaris'te Orman Yangını | ÇEKÜL

Marmaris'te Orman Yangını

22.06.2022

Marmaris'in Hisarönü Mahallesi Bördübet Mevkisi ormanlık alanında dün gece başlayan orman yangınına müdahale ediliyor. Şiddetli rüzgâr nedeniyle gece boyu söndürülemeyen yangın, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın açıklamasıyla sabah saatlerinde yapılan havadan müdahale ile büyük ölçüde kontrol altına alındı, ancak yangının bütünüyle söndürülemediği şu ana dek 1028 hektarlık alan yandı. Orman Genel Müdürlüğünün verdiği bilgiyle yangına 20 helikopter ve 14 uçakla müdahale ediliyor. Bördübet Mevkisi ormanlık alanı, 2020 yılında Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ilan edilmişti.

Ormanlarımız Tehdit Altında

Orman yangınları, geçen yaz yaşanan en büyük doğal afetler arasındaydı. ÇEKÜL Vakfı, yaz aylarına girdiğimiz ilk günlerde yaptığı yayınlarla, yaşanması olası orman yangınlarının önüne geçilmesi için tüm kişi ve kurumları gerekli önlemlerin alınması için seferber olmaya davet etti: ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve İÜ Cerrahpaşa Orman Fakültesi Orman Botaniği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ünal Akkemik, yangınla mücadelede personel, ekipman ve eğitim ihtiyaçlarına dikkat çekti; yaz aylarında artan sıcaklıkların ve insan popülasyonunun yangınlara etkisini hatırlattı. Akkemik, "Yüzde 65'i yangın tehdidiyle karşı karşıya olan ormanlarımızı korumak için yangın öncesinde, yangın esnasında ve yangın sonrasında yapılması gerekenleri öğrenmek, yangınla mücadelede elzem," diyerek toplumsal bilinçlenmeye işaret etti.