LEVENT ÜÇOK ANISINA HATIRA ORMANI | ÇEKÜL

LEVENT ÜÇOK ANISINA HATIRA ORMANI

03.11.2009

ÇEKÜL Vakfı’nın 7 Ağaç Ormanları Projesi kapsamında, 2008 yılında aramızdan ayrılan gönüllümüz Levent Üçok anısına ÇEKÜL ailesi ve arkadaşları tarafından Kars / Selim İlçesi’nde hatıra ormanı oluşturuldu.

Bundan yıllar önce Kars’a yolu düşen ve gerek kent merkezindeki taş yapılar, geniş caddeler gerekse tarihi ve doğal dokusuyla bu ketten çok etkilenen Levent Üçok, ölümünün birinci yılında, Kars’ın Selim ilçesinde oluşturulan hatıra ormanına ilk fidanların dikilmesiyle anıldı. Levent Üçok’un ailesi ve dostlarından oluşan 17 kişilik grup, ÇEKÜL Vakfı 7 Ağaç Ormanları proje sorumluları ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nden Orman Mühendisi Mehmet Hakverdi eşliğinde, sarıçam fidanları dikti. Dikimin ardından, Kars’ın yüzlerce yıllık tarihi mirasına tanık olmak üzere Ani Harabeleri gezildi.

Kars / Selim İlçesinde 2008 yılında Kars Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde başlatılan ağaçlandırma çalışmalarına, 18 Mayıs 2008’de Aras Kargo tarafından oluşturulan Celal Aras Hatıra Ormanı’nın ilk fidanları dikilerek başlanmıştı. Kars’ın gölgesiz topraklarında Levent Üçok Hatıra Ormanı’na dikilen fidanlarda, bölge halkı ve ilgili kurumların özverili çabalarıyla yeşermeye devam edecek.