Kurumların Sorumluluğu Ormanları Büyütüyor! | ÇEKÜL

Kurumların Sorumluluğu Ormanları Büyütüyor!

20.05.2023

Kurumsal sosyal sorumluluk kavramı, günümüzde büyük-küçük demeden neredeyse tüm özel sektörün gündemine girdi. İklim değişikliğiyle ilgili büyük sorumluluğu olan şirketler; karbon ayak izi, sera gazı emisyonlarını azaltmak için sürdürülebilir planlamalar yapmaya başladı. Doğanın kaynaklarını üst seviyede kullanan iş dünyası hem bu kullanımı azaltarak doğadan yana yatırımlar yapmak hem de kurumsal sosyal sorumluluk projelerine daha fazla kaynak ayırmak için adımlar atıyor. Bildiğiniz gibi ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları bireylerin olduğu kadar kurumların da desteğiyle 7 bölgede 70’ten fazla sahada büyüyor. 7 Ağaç Ormanlarına fidan dikerek, doğaya olan sorumluluğunu yerine getirmeye niyetlenen iki farklı kurum örneğini paylaşmak istiyoruz sizinle: Yapı Kredi Bankası ve Açı Okulları.     

Yapı Kredi Step Ormanı

ÇEKÜL Vakfı 7 Ağaç Ormanları Programı ve Yapı Kredi Sürdürülebilir Tercih Programı: Step işbirliğiyle yeni bir orman oluşturuluyor.

Yapı Kredi, Yapı Kredi Mobil’den erişim sağlanabilen ve sürdürülebilirlik adına yapılan bireysel tercihlerin puana dönüştüğü Yapı Kredi Step’te, Step Ormanı ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Sevgili doğasever;

ÇEKÜL Vakfı 7 Ağaç Ormanları Programı ve Yapı Kredi Sürdürülebilir Tercih Programı: Step işbirliği ile yeni bir orman oluşturuyoruz. Yapı Kredi Step’in ‘Bir Tercih Çok Şey Değiştirir’ ile ÇEKÜL Vakfı’nın ‘Doğa ve Kültürle Varız’ sloganları bu işbirliğini en iyi şekilde özetliyor.

Tüketim alışkanlıklarımızı, günlük tercihlerimizi sürdürülebilir bir hale getirmek için attığınız her adımda kazandığınız Step Puanları, ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanlarında yeni fidanların dikilmesine köprü olacak. Bu yolculukta bize eşlik ettiğiniz teşekkür ederiz.

Daha sağlıklı bir gelecek için doğal mirasımızın korunması, orman varlığımızın artması, iklim krizinin etkilerini her geçen gün daha da hissettiğimiz bu dönemde çok önemli. Günlük hayatımızda doğadan yana verdiğimiz her karar, gelecek kuşakların da güvencesi olacak.

1990 yılında kurulan ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı), doğal ve kültürel mirasının korunması bilincinin gelişmesi için çalışıyor. 1994 yılında ‘Herkese 7 Ağaç’ sloganıyla başlattığı 7 Ağaç Ormanları Ağaçlandırma Programı, doğasever birey ve kurumların desteğiyle 7 bölgede, 70’ten fazla sahada büyümeye devam ediyor.

Yapı Kredi Step puanlarınızla, ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları kapsamında 30 bin fidanla oluşturulacak Step Ormanı’nın dikim sahası, Balıkesir’in İvrindi ilçesi Kocaeli Köyü’nde yer alıyor. Fidanlarınız, dikim mevsiminde Orman Bölge Müdürlüğü’nün kontrolünde toprakla buluşturulacak.

Step puanlarınız ormana dönüşsün!

2023 yılının Mart ayında başlayan işbirliği bir yıl boyunca devam edecek.”

Açı Okulları Ormanı Kampanyası

10 yıldır 7 Ağaç Ormanlarının destekçisi olan ve 5 binden fazla fidanın toprakla buluşmasını sağlayan Açı Okulları, 2022 yılı sonunda Fonzip bağış sistemi üzerinden kampanya başlattı ve bir çağrı yayınladı. 2023 yılının sonuna dek devam edecek kampanya ile 10 bin fidan dikilmesi ve Açı Okulları Ormanı oluşturulması planlanıyor.

Açı Okulları, kampanyasını şu ifadelerle duyurdu:

“Sevgili Açı Ailesi, 2012 yılından bu yana ÇEKÜL Vakfı işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz ve gelenekselleşen ‘Şehrime 7 Ağaç’ kampanyamızın bu sene hedefini ve süresini uzatarak bir Açı Ormanı oluşturmak için yola çıktık. Açı Ormanı, ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanlarının bu yılki ağaçlandırma alanı olan Balıkesir, Bandırma, Sahil Yenice Köyünde olacak ve en az 10.000 fidandan oluşacak.

Bu projede amacımız, yaşamsal kaynakların dengeli kullanımı ve sürekliliği için, tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz gerektiği bilincini uyandırmak. 7 Ağaç, bir kişinin bir yılda tükettiği kadar doğal kaynağı temsil ediyor. ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları, her yıl tükettiğimiz kadar ağacı doğaya geri kazandırma olanağı sağlıyor.

Gelin doğaya olan borcumuzu öderken Açı Ormanı oluşumuna hep birlikte katkı sağlayalım.

Kampanya, 12 Aralık 2022 – 31 Aralık 2023 Aralık arasında devam edecektir.”

Açı Okullarının orman kampanyasını incelemek ve kendi kampanyanızı yaratmak için:

https://fonzip.com/cekul/kampanya