Kültürel miras eğitimleri gönüllü öğretmenlerle paylaşılıyor | ÇEKÜL

Kültürel miras eğitimleri gönüllü öğretmenlerle paylaşılıyor

18.01.2012

ÇEKÜL Eğitim Mutfağı, ürettikleri eğitim içeriklerini, derslerinde kültürel mirasa yer vermek isteyen gönüllü öğretmenlerle paylaşıyor. İlk öğretmen çalıştayı 2009 yılında Niksar’da yapılmıştı. Ardından “Endüstri Mirasını Görünür ve Anlaşılır Kılmak” projesi kapsamında İstanbul’daki gönüllü öğretmenlerle, son olarak da Gaziantep’te 20 öğretmenin katılımıyla bir öğretmen çalıştayı yapıldı.

Eğitim koordinatörümüz Yeşim Dizdaroğlu’nun anlatımıyla “Kültür nedir? Doğal ve kültürel mirasın önemi çocuklara nasıl anlatılır? Hangi yaklaşım, uygulama ve teknikler kullanılmalıdır?” gibi başlıklar öğretmenlere paylaşıldı ve hazırlanan kılavuz dağıtıldı. Kent mimarisinin anlatıldığı gezi ise ÇEKÜL Vakfı temsilcisi mimar Zafer Okuducu önderliğinde yapıldı.

Çalıştaya katılan öğretmenler, kendi inisiyatiflerini kullanarak ders programlarında ÇEKÜL Eğitim Mutfağı’nın hazırladığı kültürel miras eğitimlerine yer verecek.