Kültür Öncelikli Yönetim | ÇEKÜL

Kültür Öncelikli Yönetim

08.05.2018

YAPEX broşürüne ulaşmak için tıklayın.

Koruma sektörü ve yerel yönetimleri biraraya getiren YAPEX Fuarının 2018 yılındaki tarihi belli oldu. ÇEKÜL Vakfı işbirliği ve TKB desteğiyle Akdeniz Tanıtım tarafından düzenlenen fuar, 14-17 Kasım tarihlerinde yine Antalya’da yapılacak. 

YAPEX Restorasyon Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı bu yıl 8. yılını kutluyor. Farklı kesimlerin destekleriyle her geçen yıl verimli ve kalıcı sonuçlara ulaşılan YAPEX’te edinilen deneyimlerin ışığında tarihi kentler için yeni hedefler belirleniyor.

Birikimlerin, üretilenlerin paylaşıldığı YAPEX, Tarihi Kentler Birliğine üye belediyelerin toplantılar dışındaki en büyük ölçekli buluşma alanı. Antalya EXPO Center, 8 yıldır bu büyük buluşmaya ev sahipliği yapıyor. Tecrübe alışverişine zemin bulan belediyelerin yöneticileri ve teknik uzmanları, koruma hareketine burada yön veriyor.

Her yıl farklı bir temada buluşan belediyeler, bu yıl “Kültür Öncelikli Yönetim” başlığını konuşmak, tartışmak ve stantlarında paylaşmak için biraraya gelecek.

Kültürel miras gündemine her yıl farklı bir alan ekleniyor. Kırsal miras, arkeoloji, endüstri mirası, Cumhuriyet mirası, müzeler gibi koruma başlıkları çoğaldıkça, yeni yaklaşımlar ve yönetim modellerine olan ihtiyaç da artıyor. Bu nedenlerle ve gelen talepler doğrultusunda, “Kültür Öncelik Yönetim” konusunun detaylarıyla fuarda işlenmesine karar verildi.

Yıl boyunca TKB’nin öncelikli gündemi de fuar içeriğini destekler nitelikte olacak. Bu zengin mirası korurken izlenilmesi gereken yönetim modelleri ve stratejiler yıl boyunca yapılacak TKB toplantılarında uzmanlar tarafından anlatılacak. Kasım ayında ise fuara katılan belediyeler kendi yönetim modellerini ve bir alanda öne çıkarmak istedikleri uygulamalarını sergileyecek.

YAPEX Fuarının ana amaçları arasında koruma bilincini yaymak geliyor. Bu nedenle Akdeniz Tanıtım, 25 yılın son 8 yılını ÇEKÜL Vakfının ürettiği koruma politikalarını fuara yansıtarak ve TKB’nin desteğini alarak geniş kitlelere ulaştırmaya çalışıyor. Sektör firmaları, uzmanlar, akademisyenler, öğrenciler, odalar, sivil örgütler de fuarın önemli bir parçası.   

TKB Özendirme Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi, “Kültür Öncelikli Yönetim” paneli yine fuar kapsamında yapılacak. Yerel ve ulusal basında yer alan yoğun haberlerle bir süre Türkiye gündeminde kalan TKB üyeleri, yıllar süren emeklerinin karşılığı olan ödüllerini kamuoyuna duyurmuş oluyor. 

Düzeyi artan stant tasarımlarıyla “anlatma” kabiliyetini her yıl geliştiren belediyeler, YAPEX Fuarına katılmak için Tarihi Kentler Birliğinin İstanbul’daki merkezine başvuru yapabiliyor. 

Haber İçin Dosyalar: