KENTLER ÇOCUKLARINDIR KÜLTÜREL EĞİTİM PROGRAMI BU YIL BEŞİKTAŞ’TA | ÇEKÜL

KENTLER ÇOCUKLARINDIR KÜLTÜREL EĞİTİM PROGRAMI BU YIL BEŞİKTAŞ’TA

06.06.2006

ÇEKÜL Vakfı’nın Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı, Beşiktaş Belediyesi’nin de katkılarıyla, 9-11 Haziran 2006 tarihleri arasında Beşiktaş’ın Kültür Elçilerini yetiştirecek…

ÇEKÜL Vakfı, 1998 yılından beri yürüttüğü 7 Bölge 7 Kent Projesi’nin alt projelerinden biri olan Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı’nı, 2003-2004 yılları arasında, Akseki, Birgi, Kastamonu, Kemaliye, Midyat, Mudanya ve Talas’ta uygulamıştı. UNESCO’nun desteğiyle uygulanan Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı ile her kent, 15’er kültür elçisi yetiştirdi. Kültür elçileri, aldıkları eğitimden sonra; yaşadıkları kenti daha iyi tanıyan, kültürel değerlerin farkına varmış, somut ve somut olmayan mirasına sahip çıkan yeni kuşakların ilk temsilcileri oldular.

105 kültür elçisi, 13-17 Haziran 2005 tarihleri arasında İstanbul’da buluştu. “Bana Kentimi Tanıt, Bana Kendimi Tanıt” sloganı ışığında, hem yeni bir kent tanıdı hem birbirlerine kendi kentlerini tanıttı.

İstanbul Buluşması ve sonucunda kültür elçilerinin yayımladığı sonuç bildirgesinin verdiği güçle, ÇEKÜL Vakfı kültürel eğitim çalışmalarına devam etme kararı aldı. O günden bu yana devam eden çalışmalar, sonuç vermeye başlıyor. Şimdi de İstanbul, kültür elçilerini yetiştirecek.

Önce Beşiktaş!

ÇEKÜL Vakfı, Beşiktaş Belediyesi’nin de desteğiyle, Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı’nı, 9-11 Haziran 2006 tarihleri arasında, Beşiktaş’ta uygulayacak. Programın bu kez daha çok çocuğa ulaşması hedefleniyor. Üç gün sürecek olan eğitim programı, Temmuz-Ağustos 2006’da yapılacak çeşitli etkinliklerle pekiştirilecek.


Ayrıntılı bilgi için: Arzu Yüksel [email protected]