“KENTLER ÇOCUKLARINDIR” EĞİTİMCİLERLE BULUŞTU | ÇEKÜL

“KENTLER ÇOCUKLARINDIR” EĞİTİMCİLERLE BULUŞTU

25.03.2008

ÇEKÜL Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği tarafından gerçekleştirilen “Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı” geleceğin eğitimcileriyle buluşuyor. 2008 yılının ilk tanıtımları, İstanbul Üniversitesi Pisikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Boğaziçi Üniversitesi Kimya bölümü öğrencilerine yapılmıştı. Yılın dördüncü tanıtımı ise 13 Mart tarihinde, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Kütüphane salonunda yapıldı. Tanıtıma, Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden 250 öğrenci katıldı. ÇEKÜL Vakfı gönüllü eğitimcileri tarafından yapılan sunum ilgiyle izlendi.

Eğitim programının içeriği ve sonuçlarıyla ilgili bilgi alan Marmaralı eğitimci adayları, sunum bittikten sonra görüş ve önerilerini dile getirdi. Tanıtımı izleyen bazı öğrencilerin görüşleri ise şöyle:

Kamile Çavuşoğlu: “Kültür ve doğa varlıklarının eğitimde kullanılması çok önemli. Çocuklar, görüp, eğlenip öyle öğrenecek. Görsel açıdan sunulan bilgilerin de olumlu etki yaratacağını düşünüyorum. Ezberci eğitim değil, yaşayarak, katılımlı yapılan eğitimler her zaman daha yararlı oluyor.”
    
Zeynep Özli :  “Çocukların kültürlerinden habersiz yetişmemeleri için hazırlanmış güzel bir program. Bu eğitime katılan çocuklar, kentlilerle de buluşma imkanı buluyor.” 

Ezgi Akşin :  “Çocuklarımız evlerine, pencere arkalarına hapsedilmiş durumda. Kentlerini kültürel açıdan tanımıyorlar. O nedenle bu program çocukların kentleriyle buluşması için güzel bir fırsat.” 

Tanıtım sırasında vurgu yapılan “kentlilik bilinci” ile ilgili olumlu yorumlar yapan öğrenciler, kendi kentlerinde eğitim çalışmaları yapmak istediklerini söyledi. Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı’nın çeşitli yaş gruplarına uyarlanması konusunda da öneriler dile getirdiler.

Çocukların yaşayarak öğrenmelerini sağlayan öğrenci merkezli eğitim uygulamalarını benimseyen Kentler Çocuklarındır Programı, eğitim dünyasına farklı bir soluk getiriyor.  Kültürel eğitim çalışmaları Marmara Üniversitesi’nden katılacak gönüllü eğitimcilerle daha da büyüyecek.