Kent İçinde Mikro Yeşil Hayat | ÇEKÜL

Kent İçinde Mikro Yeşil Hayat

24.05.2023

ÇEKÜL Bilgi Ağacının “kurum içi eğitimler” başlığında hazırladığı Filizlendirme ve Mikro Yeşillikler Atölyesi, 11 Mayıs’ta Karnaval Marka Ajansı tarafından, Cottonbox misafirleri için gerçekleştirildi. Cottonbox’ın Grand Hyatt Oteldeki sürdürülebilirlik lansmanında düzenlenen atölyeye 12 kişi katıldı ve eğitmen Fırat Can Tokuri’nin detaylı anlatımıyla, aktardığı ilginç bilgilerle bir saat boyunca mikro bitkiler kitinin nasıl kullanılacağıyla ilgili uygulamalar yapıldı.

Katılımcılar hem tohum filizlendirmeyi hem de mikro yeşillik üretimini keşfetti; tohumdan hasada kadar pratik şekilde üretmeyi deneyimledi. Atölye sırasında Fırat Can Tokuri’nin getirdiği filizler tadıldı. Atölyenin sonunda tohumlar ekildi ve büyümek üzere bırakıldı.

Siz de filizlerinizi evde de kolayca yetiştirebilirsiniz. ÇEKÜL Dükkânda bulunan “Doğa Dostu” ürünlerden Mikro Yeşil Yetiştirme Setini edinebilir; setin yanında gönderilen kılavuza uygun şekilde sulama yaparak sağlıklı tohumlar büyütebilirsiniz.

Set içindeki ürünler:

2 adet balmumlu kumaş kâse (saksı) 1 adet kenevir lifi ve 1 adet seçeceğiniz yetiştirme materyali (Kenevir lifi ve bitkisel jel) 1 paket Turp tohumu ve 1 paket seçeceğiniz tohum (Yerli üretim, kaplamasız, ilaçsız)

Tohumları dağıtma ve isimlik için ahşap çubuk

El çizimleriyle desteklenmiş, kapsamlı Mikro Yeşil Yetiştirme Rehberi

Kâseler ve kenevir lifinin boyutu: 17×10 cm

 

Filizlendirme ve Mikro Yeşillikler Atölyesine siz de kurumunuzla katılın.

Tamamen doğal mallzemlerden oluşan Mikro Yeşil Yetiştirme Setini edinin.