KELKİT HAVZASI KALKINMA BİRLİĞİ İSTANBUL'DA TOPLANIYOR | ÇEKÜL

KELKİT HAVZASI KALKINMA BİRLİĞİ İSTANBUL'DA TOPLANIYOR

17.01.2006

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği üyeleri, 21 Ocak 2006 Cumartesi günü, birliğin kurulduğu yıl olan 2003’ten bugüne kadar gelinen noktayı, bilim insanları, sanatçılar, araştırmacılar, basın mensupları, işadamları, gönüllülerle değerlendirmek üzere İstanbul’da toplanıyor. Toplantıyla ilgili, Tokat Valisi ve Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Erdoğan Gürbüz'ün çağrı mektubunu yayımlıyoruz.


Bizler, beş ilin valileri, 16 il ve ilçenin belediye başkanları, bir ileri görüş projesi olarak, bu ülkenin kendi olanaklarıyla her şeyi başarabileceğinin kanıtı olarak, onurumuzla, ürettiğimizin gururuyla yaşamak istediğimizin mesajını vermek için, kalkınmanın, korumanın, çevreye saygının bir irade ve disiplin olduğunu tüm dünyaya göstermek için, kamu, yerel, sivil, üniversite birliğinin örneği olsun diye, ülkemizin diğer bölgelerine model geliştirsin diye Kelkit Havzası Kalkınma Birliği’ni kurduk. Öyküsü çok bildik değil. Ancak kısa sürede gösterdiğimiz gelişim amaçlarımızı ve niyetimizi doğrular durumda.

Öykü farklı, gelinen nokta farklı ve eminiz ki sonuç da farklı olacak.

ÇEKÜL Vakfı’nın katkılarıyla, Tokat eski Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Erzincan Valisi Refik Öztürk, Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Sivas Valisi Hasan Canpolat ile 16 ilçe belediye başkanı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin değerli rektörleri, milletvekillerimizin, hükümetin değerli üyelerinin ve en önemlisi 2003 yılındaki ilk toplantımızı onurlandıran Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer’in manevi desteğini alarak, yeni bir kalkınma modelini hayata geçirdiler.

Birliğin paydaşları, her an birbirleriyle buluşmaya, el sıkışmaya, tartışmaya hazır ve birbirinden gözlerini kaçırmadan konuşmaya açık, şeffaf bir oluşum içindeler.

Gelecek hesaplarını yaparken, Kelkit Havzası’nın geçmişini iyi bilerek, öz kimliğimizle, geleceğe ve dünyaya entegre olmayı amaçlıyoruz.

Sizler, bilim insanları, oyuncular, yönetmenler, ressamlar, müzisyenler, araştırmacılar, basın mensupları, işadamları, gönüllüler… Bu güzel yurt parçasının kalkınması yolunda gösterdiğimiz çabaya katkı koyma sırası sizde.

Havzanın verimli toprakları, tarihi birikimi, değerleri, kültür zenginliği ve insanı sizi bekliyor.

Hiç şüpheniz olmasın ki en iyi şekilde karşılanacak ve en iyi şekilde ağırlanacaksınız. Havzanın tüm olanakları size sunulacak. Havzanın kalkınmasına koyacağınız katkı için size ev sahipliği yapacak ve sizi yormayacağız.

Bekliyoruz…

Erdoğan Gürbüz
Tokat Valisi
Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı


Tarih: 21 Ocak 2006, Cumartesi
Yer: Çırağan Sarayı, Auditorium
Saat: 13.30