Kadirli’de eski cezaevi kent müzesi olacak | ÇEKÜL

Kadirli’de eski cezaevi kent müzesi olacak

19.02.2014

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, 3 yıl önce kapatılan cezaevi binasının kent müzesi olması için hazırlıklar başladı. Belediyeye devredilen yapının onarım ve müze projesini, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı destekliyor. 1950 yılında inşa edilen binadaki onarımların 9 ay sürmesi planlanıyor. Ardından, hazırlanan müze tasarım projesi uygulanmaya başlayacak.

ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Polvan’ın danışmanlığında yürütülen kent müzesi projesiyle ilgili Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan da bir çağrı yaparak, kentlilerden müzeye eşya ve belge bağışı yapmalarını istedi.

Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı’nın “Her Kente Bir Kent Müzesi” kampanyası yayılmaya devam ediyor. Pek çok yerde geçmişiyle, doğasıyla, sosyal ve ekonomik gelişimiyle kentin öyküsünü anlatan müzeler kuruluyor. Bu müzeler aynı zamanda eğitici ve dinamik bir kültür merkezi olma görevini de üstleniyor. Kent müzesi yapmayı planlayan kentlerin çalışmaları ÇEKÜL Çarşamba Kent Toplantıları'nda gönüllü uzmanlar tarafından inceleniyor.