KAÇIRANLARA NOT: 15 HAZİRAN ÇOK LEZZETLİ BİR AKŞAM OLDU!

27.05.2003

ÇEKÜL Vakfı, 2003 Dünya Çevre Haftası'nda, “7 Bölge 7 Kent” projesi kapsamındaki Niksar ve Erbaa mutfağından çeşitli lezzetleri, Armada Bahçe’de İstanbullu’lara tattırdı... 

10. yaşını geride bırakan ÇEKÜL Vakfı, doğal-tarihsel-kültürel varlıkları bütünleştirme, koruma ve yaşatma projelerinden biri olan 7 Bölge 7 Kent'e destek amacıyla, pilot uygulamalarından bazı kentlerin mutfak kültürünü İstanbullular'a tanıtmaya başladı. 5 Haziran’da başlayan Dünya Çevre Haftası kapsamında, 15 Haziran Pazar akşamı, tarihi yarımadada yerleşik “Armada Bahçe”de yapılan etkinlikte Niksar ve Erbaa'lı ev hanımlarının hazırladığı yemekler İstanbullu'lara tanıtıldı.

ÇEKÜL, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eder... 


 

ERBAA-NİKSAR GELENEKSEL BÖLGE YEMEKLERİ

İŞTAH AÇICILAR:

  • Tereyağında Çevrilmiş Elbiseli Sucuk
  • Pelit Közünde Isıtılmış Keçi Peyniri - Cızlah eşliğinde- Yanında Boğazkere ve Öküz Gözü üzümlerinden özel yöntemlerle üretilmiş Diren Karmen Selection,
  • Bat
  • Taze nane aromalı Fenk Yoğurdu / Ev Ekmeği eşliğinde

ÇORBALAR:

  • Çatal Çorba
  • Bütün Çorba
  • Zoğal Çorba
  • Mısır Çorba
  • Erik Çalkaması

YEMEKLER: 

  • Fasulyeli Bulgur Pilavı
  • Çalma Pekmez ile Marine Edilmiş Köy Pilici, yanında özel seçim Tokat yöresi Narince üzümlerinden Diren Vadi Beyaz Dömisek
  • Baklalı Yavan Sarma
  • Etli Sarma
  • Düğün Yemeği (Patlıcanlı Bastı)

BÖREKLER

  • Haluj
  • Hıçın / Patatesli/ Gin aromalı
  • Cevizli Parmak

TATLILAR:

  • Leylek Giliği
  • Kuru Erik Suyunda Yufka Tatlısı / Koyun Kaymağı ile. 
  • Döşeme Tatlısı

FİNAL

  • Tatlı Tarhana - Mahlep Vermud - Bakır Kahve