İstanbul'un Tarihi Yapıları Neler Anlatıyor | ÇEKÜL

İstanbul'un Tarihi Yapıları Neler Anlatıyor

06.08.2020

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul’u, tarihi yapıların hikâyeleriyle öğrencilerle buluşturmaya devam ediyoruz. Uzun süredir uyguladığımız eğitim programlarından bir olan Yapıların Diliyle Kentim: İstanbul Eğitim Programı, 2019-2020 eğitim öğretim yılında 5 okulda, 9 öğretmen ve 122 öğrenciye ulaştı.

İstanbul Arkeoloji Müzesi

Öğrencilerin İstanbul’un tarihi, arkeolojik ve mimari mirasını tanımalarına, geçmiş ile bugün arasında kalıcı bağlar kurmalarına katkıda bulunmayı amaçlayan eğitim programı; yapılandırmacı eğitim yaklaşımıyla, farklı öğrenme stilleri ve çoklu zekâ kuramı dikkate alınarak geliştirildi. ÇEKÜL Bilgi Ağacı uzmanlarının titiz çalışması sonucunda hazırlanan program, her eğitim öğretim yılı başında çağrımıza yanıt veren gönüllü öğretmenlerle paylaşılıyor. 5-12’inci sınıflara yönelik geliştirdiğimiz eğitim programında, uyarıcı sınıf içi ve sınıf dışı etkinliklerle öğrencilerin etkin katılımları sağlanarak, yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri, sorgulamaları, analitik ve yaratıcı düşünce pratiklerini hayata geçirmeleri sağlanıyor.

Yenikapı Batıkları Laboratuvarı

Özel Alev Okulları, Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Sabancı Anadolu Lisesi, İstanbul Anadolu Lisesi ve İstiklal Ortaokulundaki gönüllü öğretmenlerimiz, bu yıl salgın izin verdiği kadar programı uygulayabildi. Öğrencilerin kültürel mirası, sınıf dışı etkinliklerle keşfetmeleri onların yoğun emekleriyle gerçekleşti; çok teşekkür ederiz. Sağlıklı günlerde, hep birlikte İstanbul’u dinlemeye devam etmeyi heyecanla bekliyoruz.