İstanbul'un Tarihi Yapıları Boyama Kitabı! | ÇEKÜL

İstanbul'un Tarihi Yapıları Boyama Kitabı!

20.05.2020

PDF formatında ücretsiz indirebileceğiniz, İstanbul'un Tarihi Yapıları Boyama Kitabı yayında. Suluboya ya da kuru kalem boyama önerisiyle, Y. Metin Keskin’in çizdiği İstanbul’dan dokuz tarihi yapının desenine yer verdiğimiz kitapta: Beyoğlu'ndaki ÇEKÜL Evi, Birinci Vakıf Han, Galata Kulesi, Kadıköy, Kapalıçarşı Mercan Çeşme, Kız Kulesi, Ostrorog Yalısı, Amcazede Yalısı, Ortaköy Camisi, Haseki Hürrem Sultan Hamamına bu kez renklendirmek için yakından bakacağız. Yapıların hikâyelerini de kitabın sonunda sizler için derledik.

Kitap için baskı önerimiz:
Kuru boya için: A4 fotokopi kâğıdı
Suluboya için: A4 / Min. 160 gr.

ÇEKÜL Vakfı 30 yıldır, kültürel miras çalışmalarında aralarında ressam, karikatürist, grafiker ve fotoğraf sanatçılarının da bulunduğu pek çok gönüllüsünün desteğiyle zengin bir görsel arşiv oluşturdu. ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezi koleksiyonu arasında bulunan bu görsel arşiv günden güne çeşitleniyor. İstanbul'un Tarihi Yapıları Boyama Kitabı ile İstanbul’un kültürel mirasına da yeniden bakmak, hatırlamak istedik. ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, yüksek mimar Y. Metin Keskin'in desenlerinden yaptığımız bir seçkiyle boyama kitabını hazırladık. Ön ve arka kapakta desenlerin suluboyayla renklendirilmiş hallerini görebilirsiniz.

Kitabı indirmek için tıklayın