İSTANBUL 2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ DANIŞMA KURULU İLK TOPLANTISINI YAPTI | ÇEKÜL

İSTANBUL 2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ DANIŞMA KURULU İLK TOPLANTISINI YAPTI

05.02.2008

İstanbul 2010 Avrupa Başkenti Ajansı Danışma Kurulu’nun ilk toplantısı İstanbul Ticaret Odasının ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda seçilen “Yürütme Kurulu Üyeleri” arasında Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’de bulunuyor.

Hem tarihsel değerler hem coğrafi konum olarak birçok sorumluluğu üzerinde taşıyan İstanbul kenti “2010 Avrupa Başkenti” olacağı için yeni bir sorumluluk daha almaya hazırlanıyor.

Toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaptığı açılış konuşmasında envanter çalışmasının önemini vurgulayarak geri kalan süreyi iyi değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Danışma Kurulu’nun Yürütme Kurulu Üyeliğine ise Nuri Çolakoğlu, Gürhan Ertür, Prof. Dr. İskender Pala ve Çekül Vakfı Başkanı Metin Sözen seçildi.