Hurşit Arslan'ın Anısına Saygıyla | ÇEKÜL

Hurşit Arslan'ın Anısına Saygıyla

19.11.2020

ÇEKÜL’ün ve Tarihi Kentler Birliğinin Anadolu örgütlenmesinin yorulmaz kahramanlarından biri olan Hurşit Arslan’ı koronavirüs yüzünden kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Kültürel mirasın korunmasında büyük emeği olan, Anadolu topraklarında sıcak, soğuk, dağ, tepe demeden yıllarca birlikte yol aldığımız Hurşit Arslan’ın emeklerini ödeyemeyiz. Güler yüzüyle, 7’den 70’e herkesi arkadaşça kucaklayan tavrıyla, tüm kesimleri aynı masada ortak paydada, ortak hedefler etrafında ustaca örgütleyen zekası ve yaklaşımıyla herkeste güzel duygular, izler bıraktı. Seni hep hatırlayacağız. Hoşça kal…

Sevgili eşi Filiz Arslan’a, ÇEKÜL Ailesine, tüm sevenlerine sabır dileriz.

ÇEKÜL Vakfı Danışma Kurulu üyesi olan Hurşit Arslan, ÇEKÜL Çarşamba Kent Toplantılarının da koordinatörlüğünü yürütüyordu.

Hurşit Arslan Anasına Hatıra Ormanı

ÇEKÜL Çarşamba Kent Toplantılarının gönüllü uzmanları, Arslan’ın anısına herkesi fidan dikmeye davet etti: “Çok sevgili dostumuz, mesai arkadaşımız Hurşit Arslan’ı koronavirüs nedeniyle kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. O, Anadolu mirasının korunmasına kendini adamış neferlerden biriydi. Yorulmadan, usanmadan doğal ve kültürel mirasın yaşatılması, gelecek kuşaklara ulaşması için tüm bilgi birikimini ve tecrübesini, ayrım yapmadan herkesle paylaştı.

ÇEKÜL Vakfının ve Tarihi Kentler Birliğinin gönüllü danışmanlığını yürütürken, alanda çalışan koruma uzmanlarını destekleyerek moral verdi, sorunlarla baş etmeleri için teşvik etti, örnek oldu, çözüm yolları sundu. Emeklerini ödeyemeyiz. Hurşit Arslan’ın adını, ÇEKÜL Vakfının ağaçlandırma programı olan 7 Ağaç Ormanlarında hep birlikte yaşatalım. Tüm arkadaşlarımızı, dostlarımızı, fidan bağışına davet ediyoruz. Yapacağınız bağışlarla, 7 Ağaç Ormanlarının Kırklareli dikim sahasında ‘Hurşit Arslan Hatıra Ormanı’ oluşturulacak.” Alp Arısoy, Asım Güzelbey, Aydan Hacaloğlu, Erden Güven, Hasan Özgen,Namık Kemal Döleneken, Şeyda Arguner Dana, Metin Keskin, Metin Sözen, Mithat Kırayoğlu, Nadir Mutluer, Nüvit Bayar, Sezer Cihan, Sinan Polvan, Timur Çelik, Zafer Okuducu.

Fidan dikmek için:  https://bit.ly/hursitarslanormani