Herkes için Dost Kentler | ÇEKÜL

Herkes için Dost Kentler

17.02.2017

ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezi "her hafta bir kitap" serimizin beşinci kitabı: "Herkes için Dost Kentler: İstanbul Esenler İlçesi Üzerine Değerlendirmeler"

İstanbul Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi yaptığı atölye çalışmaları ile öğrencilerin, akademisyenlerin, yerel yöneticilerin, sivil toplum kuruluşlarının faydalanabileceği çalışmalar gerçekleştiriyor. Şehir ve Düşünce Merkezi bünyesinde hayata geçirilen “Herkes için Dost Kentler” atölyesi de bu çalışmalardan biri. Esenler örneğinden yola çıkarak kentin ve halkın sorunlarına çözüm önerileri getirmeyi, yerel yönetimler düzleminde “dost kent” kurgusunu tartışmayı amaçlayarak gerçekleştirilen atölyede, tasarım olgusu farklı tanım içerikleriyle gündeme getirildi; kadın, çocuk, yaşlı, engelli bireylerin temel hakları konuşuldu. Atölye çalışmaları “Herkes İçin Dost Kentler” adıyla kitaplaştırıldı.

Kitapta “Çocuk Gözüyle Esenler”; “Esenler, Evrensel Tasarım (Herkes İçin Tasarım) ve Çocuk Sokağı”; “Çocuk Dostu Esenler ve Yerel Yönetim İlişkisi”; “Kadın - Çevre, Ekofeminizmin Çevreye İlişkin Tüketime Uygulanması”; “Yaşlıların Kentsel Yaşama Katılımında Kentsel Tasarımın Etkisi ve Esenler Örneği”; “Esenler ve Sokak Hayvanları: Sokak Hayvanlarının Kent Kültüründeki Yeri” gibi ana başlıklar yer alıyor. Kitaba http://sehirdusunce.com/pdf/Herkes_icin_dost_kentler_25Tem.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezi hakkında ayrıntılı bilgiye ve katalog tarama sistemine http://cekulvakfi.org.tr/proje/bilgi-belge-merkezi adresinden erişebilirsiniz.