Her insan kaynaklarından beslenir! | ÇEKÜL

Her insan kaynaklarından beslenir!

09.02.2012

ÇEKÜL Akademi İnsan Kaynakları Zirvesi’nde! 15-16 Şubat tarihlerinde Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde 17.si yapılacak zirvede, uzmanların katılacağı panel ve söyleşilerin yanı sıra, fuar alanında açılacak stantlarda katılımcılar çalışmalarını paylaşacak. 2009 yılında kurulan ÇEKÜL Akademi de eğitim çalışmaları hakkında bilgi verecek.      

Her insan kendi topraklarından beslenir; topraklarının insanından, bilgisinden, kültürel mirasından beslenir. ÇEKÜL Akademi topraklarımızdaki kaynakları gezerek, dokunarak, koklayarak, bire bir yaşayarak öğretiyor; kültürel mirasımızla beslenen insanımız geleceğin kaynaklarını yaratıyor… Bu bakış açısıyla yani kültüre bakarak yola koyulan ÇEKÜL Akademi eğitimleri çeşitlenerek sürüyor.

2011’in ikinci yarısında Akademi’nin eğitim zincirine yeni konular eklendi. Kente Farklı Bakmak İçin Kültürel Miras başlığı altında Kubbeler, Hikâyeler ve Sinan, Edirnekapı’dan Edirne’ye Sinan, Haliç Kıyılarında Sanayi Mirası eğitimleri var. Yerel Tatlar ve Kültürel Miras konusu Üretici Pazarları ve Geleneksel Çarşılar, Ekolojik Çiftlikler, Lezzet Ustası Kentler olmak üzere üç kolda inceleniyor. Yaratıcılık ve Kültürel Miras ise Yaratıcı Endüstriler için Esin Kaynağı başlığıyla ele alınıyor. Konularının uzmanları tarafından, alan gezileri yapılarak yürütülen eğitimler, bireysel ve kurumsal katılımlara açık…

ÇEKÜL Akademi’nin Tarihi Kentler Birliği (TKB) üyeleri için hazırladığı “Kültürel ve Kentsel Koruma” eğitimleri de devam ediyor. Eylül-Aralık 2011 arasındaki güz döneminde şu eğitimler yapıldı: Koruma Projelerinde “Bilgisayarlı 3D Modelleme, Kentsel Mirasın Korunması ve Kültür Turizmi, Her Kente Bir Kent Müzesi, Korunan Yapılarda Süreci Belirleyen Yapısal Etmenlerin Analizi ve Uygulama Örnekleri, Korumaya Yönelik Kentsel Canlandırma, Tarihi Yapılarda Koruma ve Onarım Esas ve Uygulamaları, Kent Kimliği ve Kentlilik Bilinci. Akademi’nin sınıflarında yine farklı bölgelerindeki belediyelerinden gelen uzman kadrolar vardı. Emirgan’daki Şerifler Yalısı’nda buluşan katılımcılarla, uygulama örneklerini incelemek için alan gezileri de yapıldı. Mart 2011’de “Kültürel ve Kentsel Koruma” eğitimlerinin yeni dönemi başlayacak.

[email protected] 

http://www.cekulvakfi.org.tr/proje/cekul-akademi-1