Güz dönemi eğitimlerine yoğun ilgi | ÇEKÜL

Güz dönemi eğitimlerine yoğun ilgi

19.09.2014

Tarihi Kentler Birliğinin Kentsel Koruma Eğitimleri belediyelerin teknik kadrolarından yoğun ilgi görüyor.

ÇEKÜL Akademi’nin hazırladığı eğitimlerden Restorasyon İşlerinde Birim Fiyatlar ve Yaklaşık Maliyet(Akış)” ile “Koruma Projelerinde Bilgisayarlı 3D Modelleme” başlıklı eğitimler en çok ilgi çekenler arasında.

 

İsmail Önel’in eğitmenliğinde 24 - 26 Eylülde yapılacak “Restorasyon İşlerinde Birim Fiyatlar ve Yaklaşık Maliyet(Akış)” eğitimi, restorasyon işlerinin vazgeçilmez öğelerinden olan yaklaşık maliyet ve birim fiyat uygulamalarında karşılaşılan zorluklar, yaklaşık maliyet hazırlanması gibi konuları kapsıyor.

3 gün sürecek eğitimde, restorasyonu yapılacak eserin tanımlanması, birim fiyatlar ve yeni fiyat analizlerinin tespit edilmesi, metrajların hazırlanması ve pratik metraj uygulamaları, restorasyon uygulaması öncesi yaklaşık maliyetin hazırlanması, yaklaşık maliyet örnekleri, hazırlık aşamasında karşılaşılan sorunlar ve çözümler, katılımcıların konu ile ilgili soruları ve cevaplarının da yer aldığı bir programla gerçekleşecek.

M. Gökhan Kılınçkıran eğitmenliğindeki “Koruma Projelerinde Bilgisayarlı 3D Modelleme” eğitimi de yine aynı tarihlerde Şerifler Yalısında yapılacak.

Eğitim, koruma çalışmalarının proje geliştirme aşamasında, bilgisayar ortamında çağdaş proje geliştirme yöntemlerinin kurgulanması ve uygulanmasının her ölçekteki önemini vurgulamak ve bu yöntemlerden birini temel kullanıcı düzeyinde aktarmayı hedefliyor.

Belediyelerde koruma alanında çalışan ve temel autocad 2D kullanıcısı olan teknik uzmanların(mimarlar, şehir ve bölge plancıları, teknikerler) katılacağı eğitimin içeriği temel 2D çizim yöntemleri, diğer ilgili programlarla alış-veriş arayüzleri,  3D modelleme ve görüntüler oluşturma, farklı formatlarda çıktılar alma(jpg,tif) ve sanal kütüphane kullanma, sunum ve basit animasyon hazırlama, uygulama çalışmalarından oluşuyor.