GÜNEBAKAN İLKÖĞRETİM OKULU ÇEKÜL’Ü ZİYARET ETTİ | ÇEKÜL

GÜNEBAKAN İLKÖĞRETİM OKULU ÇEKÜL’Ü ZİYARET ETTİ

10.04.2008

Kağıthane Günebakan İlköğretim Okulu öğrencileri ÇEKÜL Vakfı’nı ziyaret etti. Öğrenciler, çevre ve kültürel mirasa duyarlılık hakkında bilgi aldı. Öğretmen Mehmet Basıt Aydın önderliğinde kurulan “Çevre ve Yeşili Koruma Kulübü” üyesi olan üçüncü ve dördüncü sınıfta okuyan 14 öğrenciye “7 Ağaç Projesi”nden Burcu Yazlar, ÇEKÜL Vakfı’nın çalışmaları ve çevrecilik hakkında bilgi verdi.

Günebakan İlköğretim Okulu Öğretmeni Mehmet Basıt Aydın, çocuklarda çevre ve kültürel değerlere duyarlık bilincini oluşturmak için “Çevre ve Yeşili Koruma Kulübü”nü kurdukları söyledi. Bu alanda çalışma yapan kurum ve sivil toplum örgütlerine geziler düzenleyerek çocukların yerinde bilgi almasını tercih ettiklerini vurgulayan Aydın “Çocuklarımızın çevreye duyarlı yetişmesini istiyorum. Bunun için geziler düzenliyoruz. ÇEKÜL Vakfı’nın çalışmalarını, öğrencilerimin de görmesini istedim. Diğer okullar için de örnek oluşturacak bir çalışma yürütmek istiyoruz; çünkü çocuklardaki değişimi gördükçe ne kadar önemli adımlar attığımızı fark ediyoruz,” dedi.