GÜMÜŞHANE KENT ATÖLYELERİ PROJESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ | ÇEKÜL

GÜMÜŞHANE KENT ATÖLYELERİ PROJESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

22.12.2005

İŞKUR ve Avrupa Birliği’nin desteğiyle, Aktif İşgücü Programları Yeni Fırsatlar Hibe Programı kapsamında, Gümüşhane Valiliği’ne bağlı Gümüşhane Merkez ve Köylerine Hizmet Götürme, Çevre, Kültür ve Turizm Birliği (Çevre, Kültür ve Turizm Birliği), Gümüşhane Sanayi ve Ticaret Odası (GSTO) ve ÇEKÜL Vakfı Gümüşhane’de kurdukları “Kent Atölyeleri” ilk mezunlarını verdi.

ÇEKÜL Vakfı’nın “Barışan Kentler” programının uygulamalarından olan “Kent Atölyeleri” projesinin amacı, Gümüşhane ilinde, nitelikli ve sürdürebilir meslek sahibi olmak isteyenleri, özellikle koruma amaçlı inşaat sektöründe, ihtiyaç duyulan restorasyon, bakım-onarım, güçlendirme vb gibi konularda nitelikli işgücü olarak yetiştirmek ve yetişen işgücünün yerel işgücü piyasa koşulları içinde istihdam edilmelerini sağlamaktı.

Bu amaca yönelik olarak, yerel projelerde istihdam edilmek üzere nitelikli iş gücü sahibi olmak isteyenler Gümüşhane Kent Atölyeleri’nde, özellikle yerel ustaların (zanaatçı) da katılımı ile

• Ağaç Oymacılığı, Mobilya ve Doğramacılık Meslek Dalı Eğitimi, (Ahşap İşleri)
• Taş Duvar Meslek Dalı Eğitimi, (Taş İşleri)
• Metal İşleme Teknikleri ve Kaynakçılık, İnşaat Demirciliği Eğitimi, (Demir İşleri)
• Boya ve Yüzey Hazırlama, Döşeme Duvar Kaplamacılığı Meslek Dalları Eğitimi, (Bakım-Onarım İşleri),

konularında eğitim gördüler.

105 mezun, 10 ay süren eğitim sürecinin ardından 20 Ocak 2005 günü sertifikalarını Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen bir törenle aldılar. Törende ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’de bir konuşma yaptı. ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi A. Faruk Göksu’nun da katıldığı törende, Gümüşhane’de pilot çalışma olarak başarıyla kurulup uygulanan Kent Atölyeleri’nin 2006 yılında ÇEKÜL tarafından tüm Anadolu kentlerine yayılmasının planlandığı belirtildi.

Mezunların “Gümüşhane Stratejik Proje Ortaklığı” tarafından geliştirilecek “Süleymaniye Mahalle Yenileme Projesi” ve İl Özel İdaresi’nin konak restorasyon projelerinde istihdam edilmeleri planlanıyor.