GÖNÜL KÖPRÜSÜ AĞIRNAS’A UZANIYOR | ÇEKÜL

GÖNÜL KÖPRÜSÜ AĞIRNAS’A UZANIYOR

18.06.2008

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında  Kayseri’ye Kocaeli, Zonguldak, Şanlıurfa ve Kırklareli'nden 2 bin 800 öğrenci gelecek. Öğrenciler Ağırnas dahil olmak üzere diğer beldeleri de gezecek.

İlköğretim öğrencilerine yönelik hazırlanan proje kapsamında, Kayseri’ye gelmeye başlayan öğrenciler, Mimar Sinan’ın kenti Ağırnas’ı da ziyaret ediyor.

Ağırnas’lı Külür Elçileri, yaşıtlarına kentlerini gezdirerek bilgiler veriyor. Kentler Çocuklarındır eğitimin ardından, Ağırnas ve Mimar Sinan hakkında hem duyarlılık kazanan hem de bir çok bilgiye sahip olan Kültür Elçileri, farklı şehirlerden kentlerine gelmeye başlayan öğrencilerle arkadaşlık kurarak, bilgilerini paylaşıyor.

Ağırnas’ı ziyaret eden öğrenciler, “Mimar Sinan Evi”ni de büyük ilgiyle geziyor. Ağırnas Belediye Başkanı Mehmet Osmanbaşoğlu, Gönül Köprüsü Projesiyle Anadolu’nun farklı illerinden gelen öğrencileri ağırlamaktan memnun olduklarını söyleyerek, öğrencilerle kültür alışverişi yaptıklarını ve Mimar Sinan hakkında da öğrencilerin bilgi alma fırsatı bulduğunu  belirtti.