Gezegenin Eşikleri ve İklim Değişikliği | ÇEKÜL

Gezegenin Eşikleri ve İklim Değişikliği

28.12.2023

ÇEKÜL Bilgi Ağacı 14 Aralık’ta, Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi Çevre Kulübü üyesi olan 21 öğrenci ve 2 öğretmenle “Gezegenin Eşikleri ve İklim Değişikliği Atölyesi”ni gerçekleştirdi. Üç bölümden oluşan atölyedeki sunum ve karbon bulmacasının ardından, ÇEKÜL Bilgi Ağacı uzmanlarının belirttiği yönergelerle grup çalışması düzenlendi. Ulaşım, tüketim, gıda, su, enerji başlıklarında 5 grubu ayrılan öğrenciler, aşılan eşlikleri tekrar güvenli sınıra çekmek için neler yapabileceklerine dair beyin fırtınası yaptı.

“Gezegenin eşikleri” ne anlama geliyor?

“Gezegenin eşikleri” kavramı, Stockholm Dayanıklılık Merkezi ve Avustralya Ulusal Üniversitesi tarafından geliştirildi. 9 başlıkta toplanan süreçlerde güvenli sınırın ötesine geçilmesi, eşiklerin aşılması anlamına geliyor. Bu sınır ihlali ise küresel olarak yaşadığımız ekolojik sorunları doğuruyor. Atölye kapsamında, bugüne dek aşılan 6 eşik hakkında bilgi veriliyor; ekolojik sorunlar ile günlük yaşamdaki seçimlerimiz arasında bağlantı kuruluyor, katılımcı süreçlerle farkındalık oluşturuluyor.

Gezegenin Eşikleri ve İklim Değişikliği Atölyesi ve diğer ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitimlerini şimdi inceleyin: