GELENEKSEL FİDAN DİKİM ŞENLİĞİNE DAVET!.. | ÇEKÜL

GELENEKSEL FİDAN DİKİM ŞENLİĞİNE DAVET!..

01.04.2008

15 yıldır ülkemizin bir çok bölgesinde binlerce fidanın toprakla buluşmasını sağlayan ÇEKÜL 7 Ağaç projesinin katılımcıları, geleneksel Fidan Dikim Şenliğinde buluşuyor. 20 Nisan 2008 Pazar günü, Kocaeli-Körfez'de gerçekleşecek olan şenlik, 22 Nisan Dünya Günü ile birlikte kutlanacak. 

Doğanın dengesini bozan tüm etkenlere dikkat çekmek, çevreye duyarlı-korumacı her türlü davranış biçimini ve çabalarını kalıcı kılmak amacıyla, geleneksel 7 Ağaç Ormanları Fidan Dikim Şenliği bu yıl, küresel ölçekte kutlanan ve dünyanın yaş günü olarak kabul edilen Dünya Günü ile birlikte kutlanacak.

Doğaya binlerce yeni fidan kazandırmış olmanın ortak coşkusuyla bir araya gelecek, sembolik olarak dönemin son fidanlarını, ellerimizle dikerek toprakla buluşturacağız.

Tüm katılımcılara açık olan ÇEKÜL'ün geleneksel Fidan Dikim Şenliği için, 20 Nisan  2008 Pazar günü saat 10:00'da, Taksim-Atatürk Kültür Merkezi önünden bir araç kaldırılacak. Kendi araçları ile gelmek isteyen doğa severler, İstanbul'dan gelecek kafile ile saat 11:00'de dikim alanında buluşacak. Yapılacak konuşmalar ve uzmanların fidan dikimiyle ilgili bilgilendirmeleriyle başlayacak olan şenlik, belirlenen düzen içinde fidan dikimiyle devam edecek. Ardından geleneksel şenlik çorbası içilerek şenlik sona erecek.

Neden 7 Ağaç?
Her birimiz, günlük yaşamımızda tükettiğimiz kağıt, kalem, mobilya, yakacak…gibi ihtiyaçlarımız için yılda ortalama 7 Ağaçın kesilmesine neden oluyoruz. Yani her yıl doğaya 7 Ağaç borçlanıyoruz. Bu noktadan hareketle yola çıkan ÇEKÜL Vakfı, 1993 yılından bu yana, Türkiye'nin en geniş sivil katılımlı ağaçlandırma girişimlerinden biri olan 7 Ağaç Ormanları projesi kapsamında çok sayıda fidanı toprakla buluşturdu ve buluşturmaya da devam ediyor.

Program:
10:00  İstanbul- Taksim AKM önünden servis aracın kalkışı
11:00  Dikim alanında buluşma - Kocaeli Körfez Orman İşletmesi önü
11:30  Konuşmalar
12:00  Fidan dikimi
13:00  Çorba ikramı
14:00  Dönüş

NOT:  Dikim Şenliği'ne katılmak için ÇEKÜL Vakfı ile bağlantıya geçiniz.
Tel:   0212 2496464
E-posta:  www.7agacprojesicekulvakfi.org.tr