GAZİANTEP TEKNİK DESTEK EKİBİ URFA’DA TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI | ÇEKÜL

GAZİANTEP TEKNİK DESTEK EKİBİ URFA’DA TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

18.09.2009

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi KUDEB ekibi ve ÇEKÜL Vakfı gönüllülerinden oluşan teknik destek ekibi, Şanlıurfa’da hazırlanacak projelere katkı sunmak amacıyla Şanlıurfa Valiliği’nin düzenlediği bilgi paylaşımı toplantısına katıldı.  

Urfa Valisi Nuri Okutan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, ÇEKÜL Vakfı temsilcisi Mimar Zafer Okuducu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Planlama Daire Başkanı Sezer Cihan, Gaziantep KUDEB Şube Müdürü Muhittin Aslan ve Urfa Valiliği ve Belediyesi’nin yetkilileri katıldı.

Geçtiğimiz haftalarda ÇEKÜL inceleme heyetinin yaptığı Mardin, Diyarbakır ve Urfa gezisinde, Gaziantep “Kültür Yolu” projesinde elde edilen başarının, bölgedeki kentlere de örnek olması amacıyla, Gaziantep teknik destek ekibinin Şanlıurfa’yı ziyaret etmesi planlanmıştı. Bu ön çalışmalar sonucunda 16 Eylül tarihinde Urfa’da yapılan toplantıda, Gaziantep’teki çalışmalar bir sunum eşliğinde aşama aşama aktarıldı ve tartışmaya açıldı. Yaklaşık beş saat süren toplantının sonunda, kültür envanterinin nasıl hazırlanacağı, gönüllü çalışma ekibinin nasıl kurulacağı, ekonomik imkânların nasıl bir araya getirileceği, hazırlanan projelerin nasıl tanıtılacağı konularında yöntem belirlendi. KUDEB’in biran önce kurulması ve koruma imar planının yeniden incelenmesi ise öncelikli olarak yapılması gerekenler arasında yer aldı.