Galatasaray Üniversitesi ÇEKÜL Evinde | ÇEKÜL

Galatasaray Üniversitesi ÇEKÜL Evinde

12.12.2023

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi “Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Çalışmaları” dersi kapsamında, ÇEKÜL Vakfı ile yapılacak işbirliğini görüşmek üzere 28 Kasım’da tarihi ÇEKÜL Evini ziyaret etti. ÇEKÜL Anadolu Araştırmaları (ANAR) Koordinatörü, şehir plancısı Ahmet Onur Altun; dersin yürütücüleri Prof. Dr. Banu Müjde Karsak, Doç. Dr. Gaye Aslı Sancar, Araş. Gör. Yaşar Şekerci ve dersi alan öğrencileri ağırladı. ÇEKÜL Vakfının Anadolu coğrafyasında yürüttüğü kültürel mirası koruma çalışmaları, kasım ayında öğrencilerle paylaşılmış ve ilk tanışma gerçekleşmişti. ÇEKÜL Evindeki ikinci buluşmada ise öğrencilerin yürüteceği projenin detayları konuşuldu.

Ortaköy’ün Kültürel Mirası ve Sosyal Sorumluluk

Galatasaray Üniversitesinin farklı bölümlerden biraraya gelen öğrenciler, Üniversite binasının bulunduğu, İstanbul’un hem sivil mimarisini hem de anıtsal değerlerini yansıtan Ortaköy semti hakkında çalışma kararı aldı.  Öğrenciler Ortaköy’ün kültürel değerlerinin daha görünür olması, keşfedilmesi ve tanıtılması amacıyla çeşitli fikirler geliştirecek; bu süreçte Üniversite ve ÇEKÜL Vakfı desteğiyle projenin uygulanmasına yönelik adımlar atılacak. 

“Ortaköy’ü Tanımak” üst başlığında yürütülecek çalışmanın ilk aşamasında semtin kültürel mirasının tanıtılması için sözlü tarih ve arşiv çalışması yapılması planlanıyor. Öğrenciler bu süreçte ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezini de kullanarak kapsamlı bir araştırma yürütecek.  Açılacak olan sosyal medya hesaplarına özel içerikler hazırlanacak ve semtin kültürel mirasını anlatan bir harita hazırlanacak. Projenin son aşamasında ise uzmanların, bilim insanlarının ve öğrencilerin katılacağı bir panel düzenlenmesi planlanıyor.

Toplantı sonrası tarihi ÇEKÜL Evi inceleme ziyareti gerçekleşti. Öğrencilere ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezinden nasıl faydalanacakları hakkında detaylı bilgiler verildi.