Fırat Havzası İçin Vizyon Programı | ÇEKÜL

Fırat Havzası İçin Vizyon Programı

02.12.2019

Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı işbirliğiyle 3-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenen “Fırat Havzası 2023 Ortak Değer Ortak Gelecek” başlıklı toplantı dizisi Harput, Pertek, Palu ve Kovancılar’da gerçekleşti. Toplantılara ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, şehir plancısı A. Faruk Göksu, ÇEKÜL Vakfı Çarşamba Toplantıları Uzmanı Hurşit Arslan ve Malatya ÇEKÜL Doğu Anadolu Araştırmaları Merkezi Koordinatörü, sanat tarihçisi Levent İskenderoğlu, ÇEKÜL Malatya temsilcisi Bekir Sözen ile akademisyenler, STK temsilcileri ve yerel uzmanlar katıldı. Malatya’da başlayıp Elazığ’da devam eden ve Arapgir’de Fırat Nehrine kıyısı olan yerleşimlerden geniş bir katılımla yapılan toplantılarda Fırat’ın ortak değerleri ele alındı; ortak gelecek için öneriler geliştirildi. Kültür birikimine kaynaklık eden birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış bu su havzasının önemine vurgu yapılan çalıştayda Fırat Havzası 2023 projesine dair yapılan kapsamlı sunumlar, İstanbul'da düzenlenmesi programlanan bir toplantı ile tekrar gündeme alınacak; somut önerilerle bir yol haritası çizilecek.