Eğitim ve etkinlikler sürüyor | ÇEKÜL

Eğitim ve etkinlikler sürüyor

28.01.2013

ÇEKÜL Vakfı Eğitim Birimi Endüstri Mirası eğitimlerine Haydar Akçelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri ile devam etti. Liseden 16 dokuzuncu sınıf öğrencisine yönelik olarak gerçekleştirilen eğitime endüstri mirasını anlaşılabilir kılmak için bir sunum yapılarak başlandı. Ardından öğrencilerle “zehirli atık” etkinliği gerçekleştiril ve alan gezisi için Eski Silahtarağa Elektrik Fabrikası - Santral İstanbul’a gidildi. Eskiden şehrin tüm elektrik ihtiyacını karşılayan fabrikada “Elektrik neden ilk Pera’ya verildi?”, “İlk zemin etüdünün yapıldığı yer neresi?” gibi sorular sorulmaya çalışılarak öğrencilerin konuya dikkatlerinin çekilmesi sağlandı.

Eğitim Birimi, geçtiğimiz ayı süregelen Endüstri Mirası eğitimlerinin yanı sıra farklı okullardaki farklı etkinliklerle geçirdi. Geçtiğimiz yıl Şakire Hanım Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencilerinin resimlerinden oluşan bir sergiye ev sahipliği yapan ÇEKÜL bu kez öğrencileri okullarında ziyaret etti. Şakire Hanım Eğitim Uygulama Okulu ve ÇEKÜL Eğitim Birimi 2013 yılında da farklı atölye çalışmaları yapacak.   

Eğitim Birimi’nin katıldığı bir diğer etkinlik Notre Dame De Sion Fransız Lisesi’nde 24 Ocak günü düzenlenen “Sosyal sorumluluk ve gönüllülük günü”ydü. Sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilincini geliştirmek ve lise öğrencilerine somut olarak hizmet edebilecekleri alanlar sunmak amacıyla düzenlenen günde çeşitli STK’lar standları ile yer aldı. Projeler hakkında öğrenciler ve diğer STK’lar ile bilgi paylaşımında bulunuldu.