Eğitim Birimi’nden doğaya yaklaştıran atölyeler… | ÇEKÜL

Eğitim Birimi’nden doğaya yaklaştıran atölyeler…

27.12.2012

ÇEKÜL Eğitim Birimi bu yıl Tarlabaşı ve Kasımpaşa ilçelerinde bulunan ilköğretim okullarında okuyan farklı sosyo-ekonomik özelliğe sahip öğrencilerle atölye çalışmaları gerçekleştiriyor. Öğrencilerde doğa koruma ve çevre bilinci oluşturmak için oyun temelli gerçekleştirilen atölyelere Sururi İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencileri ile başlandı. 

Sururi İlköğretim Okulu’nda ikişer hafta arayla yapılan oyun temelli atölyeler üzerinden çocukları doğaya yaklaştırmak hedeflendi. Çocuk ve ekoloji ilişkisi üzerine bir çizgi film izlenerek başlanan etkinlikler, “Armudun Sapı Üzümün Çöpü”, “Kutu Kutu Pense”,  “Meyve Sepeti”, “Hipodrom”, “Yaz mı Kış mı? Meyve mi Sebze mi?” gibi oyunlarla sürdü. Bu küçük atölyelerle çocuklar doğanın korunması, doğa-insan ilişkisi, mevsim sebze-meyveleri, geri dönüşüm gibi kavramlar üzerine eğlenceli bir eğitim süreci yaşadılar.

ÇEKÜL Eğitim Birimi, Sururi İlköğretim Okulu öğretmenleri ve yönetiminin de katıldığı gibi çocukların bu tip atölye eğitimlerine ihtiyaç duyduğunu gözlemledi ve benzer atölyelerin ikinci dönemde de sürdürülmesine karar verildi.