Eğitim Birimi’nden doğa temalı atölyelere devam… | ÇEKÜL

Eğitim Birimi’nden doğa temalı atölyelere devam…

01.04.2013

ÇEKÜL Eğitim Birimi, Beyoğlu Sururi İlköğretim Okulu’nda birinci dönem doğa koruma ve çevre bilinci oluşturmak için başladığı atölyelere devam ediyor. Bu dönem, 3. sınıf öğrencileri ve öğretmenlerinin katıldığı, ikişer hafta arayla yapılan oyun temelli atölyelerde de yine çocukları doğaya yaklaştırmak hedeflendi. Çocuk ve ekoloji ilişkisi üzerine bir çizgi film izlenerek başlanan etkinlikler, “Armudun Sapı Üzümün Çöpü”, “Kutu Kutu Pense”,  “Meyve Sepeti”, “Hipodrom”, “Yaz mı Kış mı? Meyve mi Sebze mi?” gibi oyunlarla sürdü. Bu küçük atölyelerle çocuklar doğanın korunması, doğa-insan ilişkisi, mevsim sebze-meyveleri, geri dönüşüm gibi kavramlar üzerine eğlenceli bir eğitim süreci yaşadılar.

Etkinliklerin sürdürülebilirliği için sınıf öğretmenlerine çocuklar ile birlikte yapabilecekleri uygulamalar konusunda ipuçları verildi ve çocukların okuyabilmesi için Behiç Ak’ın “Dikkat Dünya” adlı kitabı sınıf kitaplıklarına bağışlandı.