Dünya Su Günü Hikayelerle Anlatıldı | ÇEKÜL

Dünya Su Günü Hikayelerle Anlatıldı

22.03.2010

 

ÇEKÜL Vakfı 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında Halit Derviş İbrahim İlköğretim Okulu okul öncesi öğrencilerine oyunlarla, şiirlerle suyun önemini anlattı. Suyun döngüsü resimlerle, hikâyelerle desteklenerek anlatıldı.

 

 

ÇEKÜL Eğitmenleri Seval Aydın ve Suzan Çetin “Suyun Hikâyesi” başlıklı eğitimle öğrencilerin suyun yaşamımızdaki yerini kavrayabilmeleri için kısa bir sunum yaptı. Ardından drama etkinliği ile suyun döngüsü ele alındı. Suyun yaşam kaynağı olarak sadece insanoğlunun değil, tüm canlıların ortak ihtiyaçları arasında olduğuna vurgu yapılarak, suyun temiz kalmasına özen gösterilmesi gerektiği anlatıldı.

 

 

ÇEKÜL’ün küçük gönüllüleri, dişlerini  fırçalarken suyu boşa akıtmamaları gerektiğini, bozuk bir musluğun günde 7 kova suyun boşa akmasına sebep olduğunu, ağaçların yapraklarının daha gür olması için suya ihtiyacı olduğunu, denizlerdeki, göllerdeki suyun bize güneş aracılığıyla tekrar ulaşması için temiz olması gerektiğini artık öğrendiler. Şimdi sıra, küçük gönüllülerin suyun önemini evlerinde aileleriyle, okullarında arkadaşlarıyla paylaşmasında...

 

 

22 Mart Dünya Su Günü ile ilgili çalışmalar, Birleşmiş Milletler çatısı altında ilk 1993 yılında başlatıldı. Günümüzde küresel anlamda gitgide büyüyen su sorununa çözümler üretmek için dünyanın her yerinde bugün kutlanmaya başlandı.