DİYARBAKIR YİĞİTYOLU KÖYÜ MEHMETÇİK İLKÖĞRETİM OKULU'NDAN HABER VAR! | ÇEKÜL

DİYARBAKIR YİĞİTYOLU KÖYÜ MEHMETÇİK İLKÖĞRETİM OKULU'NDAN HABER VAR!

22.02.2004

DİYARBAKIR YİĞİTYOLU KÖYÜ MEHMETÇİK İLKÖĞRETİM OKULU'NDAN HABER VAR!

 

Daha önce gerek ÇEKÜL İLETİŞİM AĞI'ndan, gerek buradan duyurduğumuz Diyarbakır, Yiğityolu Köyü, Mehmetçik İlköğretim Okulu öğretmeni Rıdvan Sadık'ın yardım isteği üzerine neredeyse tüm Türkiye'den destek verildi... Öğretmen Rıdvan Sadık, sonunda bir web sitesi  kurmuş:

http://ridvan_sadik.sitemynet.com/yigityolum/index.htm

Şu ana kadar ulaşan yardımların dökümü şöyle:

6 ADET SOBA
120 KG PLASTİK BOYA
35 KG SIVI SABUN
2 YAZI TAHTASI
70 TAKIM SIRA-MASA
1 ADET YAZICI ( KULLANILMIŞ )
14 ADET BİLGİSAYAR ( KULLANILMIŞ )
1000 ADET PARKE
1000 ADET AYAKKABI
TOPLAM 453 KOLİ AYNİ YARDIM ( KULLANILMIŞ-YENİ GİYSİ, AYAKKABI, KIRTASİYE )
10 KUTU EL SABUNU
1 ADET TV( VİDEOLU )
1 ADET PORTATİF YAZI TAHTASI
3000 CİVARINDA MUHTELİF, ANSİKLOPEDİ, KİTAP.
150 ADET ÖNLÜK
10 KUTU ÇİKOLATA GOFRET
2 KOLİ İÇ ÇAMAŞIRI
125 ADET PROJEKTÖR
125 ADET PROJEKTÖR AYNASI

Tabii daha bitmiş değil eksikler... Lütfen yukarıdaki adresleri tıklayın, yardımlarınızı iletmeye devam edin... Bu arada biz de ÇEKÜL İletişim listesindeki tüm duyarlı gönüllülerimize teşekkür ediyoruz...

Bu da Diyarbakır Valiliği web sitesinde bu konuya ayrılan sayfa:

http://www.diyarbakir.gov.tr./diyarbakir/birokul.htm

Valilik şöyle diyor:

T.C.
DİYARBAKIR VALİLİĞİ
Milli Eğitim Müdürlüğü
 
“ BİR OKUL DA SİZİN OLSUN ! ”
 
            “Kendinizin ve sevdiğiniz insanların isimlerini okullarımızın tabelalarında, çocuklarımızın diplomalarında ve yüreklerinde yaşatın”
 
          Malumunuz olduğu üzere çağımız bilgi ve teknoloji çağı olup, bilgiye gereken değeri veren ve önemseyen ülkeler kalkınmadaki sıçramalarını yapmış ve yapmaktadırlar. Bilgi ise sistemli bir şekilde ve zorunlu olarak okullarda verilmeye başlanmaktadır. Çağın gereklerine uygun bilgi ile donatılmış bireyler yetiştirmek için ise yeteri kadar donanımlı okullarımızın olması gerektiği bir gerçektir.
 
Milli Eğitim Bakanlığımızın yakın zamanlı hedefleri arasında tüm okullarımızda yukarıdaki hedefler de gözetilmek üzere okul ihtiyaçlarının karşılanması, yeni dersliklerin açılması, okullarda ikili eğitimden normal eğitime geçilmesi, her okula bilgisayar laboratuarı kurulması ve diğer donanımlarının sağlanması bulunmakta olup Valiliğimizce de İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda bu hedeflere ulaşılması amacıyla Diyarbakır ilinde kampanyalar başlatılmıştır. Devletimizin imkanları ile eğitimdeki sorunları çok kısa zamanda çözüme kavuşturmanın güçlüğü böyle bir kampanyanın başlatılmasının nedeni olmuştur. Diyarbakır ilindeki okulların %60’ının ikili eğitim yaptığı, bölgemizdeki nüfus artış hızının yüksek oluşu ve hızlı kentleşme ile öğrenci sayısındaki artış göz önüne alındığında ilimizde 4.000 derslik açılması halinde fiziki hedeflere ulaşılabileceğini göstermektedir.
 
Bu hedeflere ulaşabilmek için ilimiz genelinde Sayın Valimiz Nusret MİROĞLU tarafından göreve başlaması ile birlikte “Çocuklar Okulsuz Kalmasın” ve “Kardeş Okul” kampanyaları başlatılmış olup, hayırsever iş adamlarımız ile kurum ve kuruluşlar tarafından kampanyalara nakdi-ayni, yeni derslik yapımı, okul onarımı, donatım malzemesi temini konusunda yardımlar yapılmaktadır.
 
Bunun yanında İlimiz Merkez Yiğityolu Köyü Mehmetçik İlköğretim Okulu Öğretmeni tarafından internet üzerinden e-mail yolu ile yapılan yardım çağrısı da Valiliğimizin bilgisi ve denetiminde olup, gelen yardımlar amacı doğrultusunda başta yukarıda belirtilen köy okulumuz olmak üzere ihtiyacı bulunan diğer köy okullarımızda da değerlendirilmektedir.
 
Ayrıca Bakanlığımız tarafından ülkemiz genelinde başlatılan “Eğitime %100 Destek” ve “Haydi Kızlar Okula” kampanyaları ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte olup, bu kampanyalar çerçevesinde 7 yaşını geçmiş ve okula kayıtları yapılmamış 5736 kız çocuğumuzun okullara kayıtları yapılmıştır. Bundan dolayı da derslik ve araç-gereç ihtiyacımız daha da artmıştır. 
 
Bu kampanyalar dahilinde ilimizdeki eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesi için yapılacak yardımlar aşağıda belirtilen banka hesap numaralarına yapılabilecek ve konuyla ilgili olarak yine aşağıda belirtilen adres ve telefon numaralarından bilgi alınabilecektir. Yardım yapan şahıslar ve kurumların istemesi halinde yaptıkları yardımların hangi amaçla hangi okulumuz da değerlendirildiğine dair kendilerine bilgi verilecektir.
 
Sayın Valimiz Nusret MİROĞLU tarafından başlatılan kampanyalara eğitime gönül vermiş tüm hayırsever vatandaşlarımız ile kurum ve kuruluşların katılımda bulunacakları inancını taşımaktayız.
 

Yazışma Adresi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü -  DİYARBAKIR
(Bütçe-Yatırım Hizmetleri Şubesi)

İrtibat Tel

(412) 221 35 34 – 224 41 85 – 223 01 40
(412) 221 37 59 – 223 28 40 – 224 46 97

Fax

(412) 221 43 27