Cumhurbaşkanlığı Ödülleri törenle teslim edildi | ÇEKÜL

Cumhurbaşkanlığı Ödülleri törenle teslim edildi

25.12.2013

Törene TKB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, TKB eski başkanı, TKB Encümen Üyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile TKB Danışma Kurulu, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül açılış konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Anadolu’da birçok şehrimiz büyürken hoyratça büyüdü; bu nedenle çok karmaşık hale geldi. Metin Bey’in de (ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen) önderliğinde Tarihi Kentler Birliği’nin çalışmalarıyla, şehirler miraslarının farkına vardılar ve Türkiye'nin bütün kentlerinde çok güzel çalışmalar yaptılar. Bundan dolayı kendileri her türlü takdiri hak ediyorlar.”

Konuşmanın ardından Ödüle layık görülenler sırasıyla sahneye davet edildi. Tarihi Kentler Birliği'nin ödülünü Dr. Asım Güzelbey, Mehmet Özhaseki ve Prof. Dr. Metin Sözen teslim aldı.

2007 yılında ise Prof. Dr. Metin Sözen Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülmüştü.

Ödül töreni videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz: