ÇEKÜL YAZ OKULLARI BAŞLIYOR... | ÇEKÜL

ÇEKÜL YAZ OKULLARI BAŞLIYOR...

07.08.2003

Doğal, tarihsel, kültürel değerlerin korunmasına bütüncül bir yaklaşım getiren  “7 Bölge 7 Kent” projesi kapsamında 1998 yılından bu yana sürdürülen yaz okullarının 2003 yaz dönemi çalışmaları başlıyor. 2003 yaz dönemi çalışmaları Birgi (İzmir), Midyat (Mardin) ve Kemaliye’de (Erzincan) yapılacak.

Çeşitli üniversitelerin güzel sanatlar, mimarlık, arkeoloji, tarih, sanat tarihi bölümlerinde okuyan üniversite öğrencilerinin katıldığı “ÇEKÜL Yaz Okulları”nda, bir yandan kentsel koruma ve restorasyon projeleri hazırlanırken diğer yandan da kentteki çocuklara çevre-kültür eğitimi veriliyor, kentin yaşlılarıyla sözlü tarih çalışmaları yapılıyor.

Yaz okulu çalışmalarına 1998 yılında başlanan Birgi’de bu yıl, Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri Fransa’nın Paris kentinde bulunan Belleville Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle ortak bir çalışma yürütecekler. 10-30 Ağustos 2003 tarihleri arasında yapılacak çalışmalar boyunca ÇEKÜL Vakfı’nın restore ettiği ve 24 Mayıs 2003 tarihinde açılışı yapılan Çevre-Kültür Evi atölye olarak kullanılacak.

Kemaliye’deki çalışmalar ise 2002 yılından bu yana Kemaliye Gönüllü Çalışma Grubu ve ÇEKÜL Vakfı işbirliğiyle sürdürülüyor. İkinci dönem çalışmaları 4-19 Ağustos 2003 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ayrıca geçen yıl yapılan çalışmalar bir sergiyle Kemaliyeli’lere tanıtılacak.

Midyat’taki yaz çalışması M.S.Ü. MEKİK (Metropolis Kent İnceleme Kulübü) ve ÇEKÜL Vakfı koordinasyonunda gerçekleştirilecek. Eylül sonunda başlayacak çalışmalarda mimarlık, şehir-bölge planlama öğrencilerinin yanı sıra heykel bölümü öğrencileri de yer alacak. 

 

Fotoğraf: Kemaliye Gönüllü Çalışma Grubu-Ağustos 2002