ÇEKÜL Vakfı Karamürsel’de | ÇEKÜL

ÇEKÜL Vakfı Karamürsel’de

09.03.2023

ÇEKÜL Vakfı Başkan Yardımcısı Mithat Kırayoğlu ile ÇEKÜL Anadolu Araştırmaları Koordinatörü Ahmet Onur Altun, Karamürsel Çevre Kültür Derneği (KARÇEV)’nin davetiyle 28 Şubat Salı günü, Ereğli Kentsel Sit Alanı Koruma ve Canlandırma Projesi için Karamürsel’deydi. KARÇEV Başkanı Ahmet Akgüner’in eşlik ettiği ziyaret kapsamında; Kentsel Sit Alanı olan Ereğli Mahallesinin canlandırılmasına yönelik sivil toplum kuruluşlarının ve alanda yaşayan halkın katılımıyla toplantı düzenlendi, bilgilendirme yapıldı ve yol haritası oluşturulması kararlaştırıldı.

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Nurdan Kuban ile Doç. Dr. Emre Kishalı, alanda yürütülen envanter ve tespit çalışmaları, alan için hazırlanan koruma imar planı hakkında sunum yapıp katılımcıları bilgilendirdiler. Ardından ÇEKÜL Vakfı Başkan Yardımcısı Mithat Kırayoğlu söz alarak yerleşme kültürü ve tarihi alanların öneminden bahsetti; bu süreçte ÇEKÜL Vakfının alandaki çalışmalara destek olacağını belirtti. Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba da sunumda hazır bulundu, Mithat Kırayoğlu’nun ardından söz alarak koruma çalışmalarının önemine değindi. Yerel yönetimlerin bu süreçlerin içinde bulunması gerektiğini hatırlattı ve kaymakamlık olarak süreci desteklediklerini belirtti.

Sunumların ardından Şef Naif Bağı ve Şef Emel Uzun Erdal’ın hazırladığı, yaşam kültürünün önemli bir parçası olan Karamürsel geleneksel mutfağından balık ağırlıklı yemekler ikram edildi ve projeye dair görüşmeler devam etti.

Projenin olgunlaştırılması ve yapılacak çalışmalara yönelik ÇEKÜL Vakfında yüz yüze bir toplantı yapılması ve yol haritası belirlenmesi konusunda birlikte çalışılması planlandı.