ÇEKÜL Vakfı 20. yılını Milas'ta kutladı | ÇEKÜL

ÇEKÜL Vakfı 20. yılını Milas'ta kutladı

18.05.2011

Ocak ayında İstanbul ÇEKÜL Evi’nde başlayan 20. yıl kutlamaları Anadolu kentlerinde devam ediyor. İlk kutlama haberi ise Milas kentinden geldi.  ÇEKÜL Vakfı’nın desteğiyle restore edilen Hacı Ali Ağa Konağında 13 Mayıs Cuma günü bir dizi etkinlik düzenlendi. ÇEKÜL Milas temsilcisi mimar Fatih Abban’ın organize ettiği etkinliği Milas Belediyesi ve MİÇEV Vakfı destekledi.  20 yıl kutlamalarına, Milas Belediye Başkan Vekili Süleyman Saylak ile mahalle muhtarları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler, Milas’taki ÇEKÜL Kültür Elçisi öğrenciler, veliler, ÇEKÜL gönüllüleri ve Milaslılar katıldı.


  
ÇEKÜL Vakfı Milas Temsilcisi Fatih Abban'ın açılış ve vakfı tanıtıcı konuşmasıyla başlayan etkinlikte Belediye Başkan Vekili Süleyman Saylak da bir konuşma yaparak, ÇEKÜL Vakfı'nın önemini ve Milas’a katkılarını vurguladı. MİÇEV Vakfı Başkanı Nevzat Çağlar Tüfekçi'nin “Korunması gereken yok olmaktaki zeytin yağı elde etme metotları” konulu sunumu da katılımcılar tarafından dikkatle izlendi.

Geçen yıl ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri kültürel miras eğitimi Milas’ta da uygulanmış ve 22 öğrenci Milas’ın doğal ve kültürel değerlerini korumaya söz vermişti. Fatih Abban ve ÇEKÜL gönüllüleri sürdürülebilirlik kapsamında öğrencilerle sık sık bir araya gelerek çalışmaya devam etti. Bu paylaşımların sonuçları 20. yıl kutlamalarında sergilendi. Kültür Elçileri kendi hazırladıkları kısa skeçlerle Milas’ın geleneksel yaşam kültürüne dikkat çekti. Kültür Elçileri, sokak oyunları ve halk oyunlarıyla da katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Etkinliklerin sonunda, temsilcimiz Fatih Abban,  “DOĞA ve KÜLTÜRLE VARIZ” ana sloganından hareketle 17 yıldır devam eden “7 AĞAÇ ORMANLARI”  kampanyasına dikkat çekti ve Milaslıları fidan dikmeye davet etti. 

ÇEKÜL Vakfı 20. yıl kutlamaları, temsilcilerimizin organizasyonuyla diğer kentlerde de devam edecek.