ÇEKÜL KENTLER ÇOCUKLARINDIR 2008 KÜLTÜREL EĞİTİM PROGRAMI 3. EĞİTİM UYGULAMASI BAŞARIYLA TAMAMLANDI! | ÇEKÜL

ÇEKÜL KENTLER ÇOCUKLARINDIR 2008 KÜLTÜREL EĞİTİM PROGRAMI 3. EĞİTİM UYGULAMASI BAŞARIYLA TAMAMLANDI!

17.01.2008

Çanakkale’de 10–13 Ocak 2008 tarihinde yapılan “Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı”;ÇEKÜL Çanakkale Temsilciliği ve Çanakkale Belediyesi işbirliğiyle, Mavitay Çocukların Kültür Evi’nin ev sahipliğinde, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Vali Fahrettin Akkutlu İlköğretim Okulu, Turgut Reis İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Ş.Fatma Çamoğlu İlköğretim Okulu, Özlem Kayalı İlköğretim Okulu yönetici ve öğretmenlerinin katkı ve gayretleriyle gerçekleştirildi.

6. sınıfta olan 15 erkek, 15 kız, toplam 30 öğrenci Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı’na gönüllü olarak katıldı. Programın yerel eğitmenleri; Doç Dr. Telat Koç (ÇOMÜ-Coğrafya böl.), Yrd. Doç. Dr. Rüstem Aslan (ÇOMÜ-Arkeoloji Böl.), Mimar İsmail Erten ve Filiz Mutay katkılarını gönüllü sundular. ÇEKÜL eğitimcileri olan Seval Aydın ve Özge Özel tüm programın genel yürütücülüğünü ve koordinasyonunu sağladılar. 4 gün süren programın bir bölümü Mavitay salonlarındaki teorik bilgilendirme ve eğitimlerle gerçekleşti. Kent ve il ölçeğinde yapılan gezilerle, yerel coğrafya ve kültüre etkileri, arkeoloji ve kültür, kent tarihi ve kent kültürü, yaşam ve yemek kültürü konularında somut bilgiler verildi.

Artık bu kentin “Bana Kentimi tanıt, bana kendimi tanıt” diyerek eğitimini tamamlamış kültür elçileri var. Eğitimini tamamlamış elçilerle, her ayın bir gününü bir arada geçirmek istiyoruz. Belirlenen bu günde bir kültür etkinliği yaparak birlikteliğimiz sürsün istiyoruz. Katkı veren kurumlar, Kültür Elçilerimize “Mavitay Çocukların Kültür Merkezi Üyeliği” ve “Belediye Spor Tesislerinden Yararlanma Üyeliği” hediye etti. Kültür elçileri, kendi yaşıtları başta olmak üzere tüm Çanakkalelilere kentin kültürünü tanıtacaklardır. Doğal ve tarihi çevre ile kültür alanında gördükleri yanlışları yüksek sesle bildirecekler, doğrularının yapılmasını isteyeceklerdir. Barka şehirlerden kentimize gelen diğer kültür elçilerine Çanakkale’yi tanıtacaklardır. Ayrıca, başka şehirlere giderek o yörenin ve kentin kültürünü tanıyacaklardır.