ÇEKÜL Dükkân’da Kitap Fuarı başlıyor! | ÇEKÜL

ÇEKÜL Dükkânda Kitap Fuarı başladı!

04.11.2019

ÇEKÜL Dükkân adresinde buluşan ve her biri, ÇEKÜL Vakfının doğal ve kültürel miras çalışmalarıyla duygudaşlık taşıyan kitaplarda %15 indirim zamanı! ÇEKÜL Doğadan Öğreniyorum Ajandası ve daha pek çok yayın, Dükkân Kitap Fuarı ile okurlarıyla buluşacak. 

Mevsimlerden öğrenecek çok şeyimiz var. “Rehberimiz doğa olsun!” sloganıyla hazırlanan Doğadan Öğreniyorum Ajandası, 12 aya özel doğadan bilgiler eşliğinde, aynı zamanda defter olarak kullanılabilecek bir tasarıma sahip 

Dükkânda hem vakfın doğrudan sürdürdüğü çalışmaların uzmanlar tarafından yayına dönüştürülen çıktıklarını hem de özgün içerikleri bulmak mümkün. Bu kitaplar arasında yer alan Yeldeğirmeni Deneyimi; ÇEKÜL Vakfının, Kadıköy Belediyesi ortaklığıyla 2010 yılında çalışmalarına başladığı “Yeldeğirmeni Mahalle Yenileme Projesi” deneyimlerini, kentsel yenilemeye farklı bir yaklaşımla bir araya getiriyor. Mimar Alp Arısoy’un yayına hazırladığı kitabın desenleri, yüksek mimar Y. Metin Keskin’e ait.

Yine ÇEKÜL’ün yürüttüğü çalışmaların belgesi niteliğinde diğer iki yayınsa, Kendini Koruyan Kentler dizisi kapsamında yayımlanan Bursa ve Edirne  kitapları. “Kültürel mirası neden, nasıl, kiminle birlikte korumalı?” sorusuna yanıt bulan kitaplar, odaklandıkları kentler özelinde, özgün vaka çalışmaları olarak kavramlar, uygulama örnekleri ve tanıklıklarla koruma çalışmalarına yakından bakıyor.  

ÇEKÜL Vakfı, doğal ve kültürel mirası korumanın, onu tanımaktan geçtiğini savunagelmiş bir sivil toplum kuruluşu. 50 yıla varan birikim ve deneyimini uzmanları aracılığıyla her yaştan çocuğa aktarmayı sürdüren ÇEKÜL Bilgi Ağacı, özgün eğitim içeriklerinin yanı sıra, kurmaca kitaplardan da faydalanıyor. Servet Yanardağ’ın yazıp Zeynep Özkartal’ın resimlediği Evini Arayan Ardıç Tohumu, bir ardıç tohumunun genç-yaşlı pek çok ağaçla tanışırken kendini ve ait olduğu toprağı arama serüvenini, sıcak bir dille anlatıyor. Doğan Egmont işbirliğiyle yayımlanan kitap, İstanbul’un hangi bölgesinde hangi ağaçlarla karşılaşabileceğimizi de gösteriyor. Yine, Doğan Egmont işbirliğiyle yayımlanan bir diğer ÇEKÜL Vakfı yayını ise, 2018 yılında White Ravens seçkisine giren Sekoyana’nın Kapıları.  Çocuk kitapları yazarı Şiirsel Taş’ın ince bir edebi dille kaleme aldığı kitap, yaşamını doğada süren bir kadının rehberliğinde kimliğini ve yuvasını arayan bir çocuğun hikâyesi. Kitabın çizimleri Oğuz Demir’e ait.

ÇEKÜL Vakfı Genel Müdürü, ressam S. Yeşim Dizdaroğlu’nun hem yazıp hem resimlediği iki kitabı da ÇEKÜL Dükkân adresinde: Mimesis’in Yolculuğu (Kuraldışı Yayıncılık) ve Altın Boynuzlu İO ve Düşler Kenti İstanbul (Büyülü Fener Yayınları) kitapları, yazarın kaynağını mitolojiden alan ve kültürel zenginliğiyle yine yaşadığımız topraklara dönen masallar.

Sema Aslan’ın her ikisi de İletişim Yayınları tarafından yayımlanan kitapları Şehrin Göbeğini Bulamıyorum! ve Topur’daki Dünya kitapları; biri kentte, diğeri kırda yaşayan iki çocuğun yaşadıkları mekânların biçimlerine, seslerine ve hikâyelerine bakıyor. Şehrin Göbeğini Bulamıyorum!, White Ravens 2017 seçkisine girdi. Her iki kitap da, Seda Mit tarafından resimlend

Arkeolog, yemek yazarı ve ÇEKÜL Vakfı gönüllüsü Ayfer Yavi’nin YKY tarafından yayımlanan, Anadolu coğrafyasının dört bir yanından tariflerle zenginleşen kitabı Bir Dünya Börek, sadece yemek tariflerine değil, yemeğin tarihçesine ve kültürüne merak duyan okurların tam aradığı kitap! Ayfer Yavi, her bir tarifi, arka planı oluşturan detaylar, ilginç anekdotlar ve fotoğraflarla birlikte aktarıyor kitabında.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Botaniği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ünal Akkemik, ÇEKÜL Vakfı Yayınları arasından çıkan ve alanda önemli bir kaynak olarak kabul edilen İstanbul’un Doğal Bitkileri  kitabında 982 bitkiyi, 9 ayrı bölümde ele alıyor. Bitki tanımını kolaylaştıran fotoğraflarla desteklenen 1152 sayfalık bu hacimli çalışmayı, Prof. Dr. Ünal Akkemik tarafından adınıza imzalı alabilirsiniz. *

ÇEKÜL Vakfı, yarım yüzyıla yaklaşan alan deneyimini, kavramsallaştırdığı başlıkları, örgütlenme ve eğitim modelini MİRAS adıyla kitaplaştırdı. Şehir plancısı Esra Karataş Büke tarafından yayına hazırlanan kitabın tasarımı, Erkal Yavi tarafından yapıldı.

 

* Yayınlar, satın alma işlemini takip eden 3 iş günü içinde kargoya verilecektir.

Tüm kitaplara daha yakından bakmak için tıklayın.