ÇEKÜL Bilgi Ağacı, Yeni Öğretmenleriyle Tanıştı | ÇEKÜL

ÇEKÜL Bilgi Ağacı, Yeni Öğretmenleriyle Tanıştı

10.10.2023

ÇEKÜL Bilgi Ağacı, her yıl düzenlediği öğretmen programlarıyla binlerce çocuğa ulaşarak doğal ve kültürel mirasın korunması bilincini yaygınlaştırmayı amaçlıyor. “Kentimin Öyküsü” ve “Ağaçların Diliyle Kentim” eğitim programları, her yıl olduğu gibi yoğun ilgi gören kayıt dönemini geride bıraktı ve 33 farklı kentten 193 başvuru aldı.
Kayıt döneminin ardından eylül ayı boyunca çevrimiçi olarak iki defa Ağaçların Diliyle Kentim, iki defa Kentimin Öyküsü öğretmen toplantısı yapıldı. Toplantılara Adana, Bitlis, Denizli, Kars, Diyarbakır, Hatay, Zonguldak, Sinop gibi kentlerden öğretmenler katıldı.

Toplantılar sayesinde öğretmenler hem ÇEKÜL Vakfını yakından tanıdı hem de kendilerini tanıtma ve eğitimden ne beklediklerini ifade etme şansı buldu. Ardından ÇEKÜL Bilgi Ağacı uzmanları, katılımcılarla programların amacının, yapısının ve uygulama ilkelerinin anlatıldığı bir sunumu paylaştı.

Siz de katılın

Kılavuzlar öğretmenlerle birlikte incelendi; kılavuzdan seçilen etkinliklerin bazıları sınıf içi etkinliğe dair fikir vermesi amacıyla öğretmenlerle birlikte uygulandı. Yıllık takvim, iletişim bilgileri ve süreç boyunca kullanılacak eğitim teknolojileri hakkında bilgi verildikten sonra soru cevap bölümüyle toplantı tamamlandı.

ÇEKÜL Bilgi Ağacı eğitimde fırsat eşitliği kapsamında, ücretsiz öğretmen programlarıyla Türkiye’nin her yerinden yüzlerce öğretmene ve binlerce öğrenciye ulaşmaya devam ediyor.

Kentimin Öyküsü ve Ağaçların Diliyle Kentim öğretmen programları hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için başvuru formunu doldurabilirsiniz.