ÇEKÜL Bilgi Ağacı, Türkiye’nin Öğretmenleriyle Buluştu | ÇEKÜL

ÇEKÜL Bilgi Ağacı, Türkiye’nin Öğretmenleriyle Buluştu

26.10.2022

ÇEKÜL Bilgi Ağacı, her yıl düzenlediği öğretmen programlarıyla binlerce çocuğa ulaşarak doğal ve kültürel mirasın korunması bilincini yaygınlaştırmayı sürdürüyor. “Kentimin Öyküsü” ve “Ağaçların Diliyle Kentim” programlarının yoğun ilgiyle karşılanan kayıt dönemi sonrasında, çevrimiçi düzenlenen Öğretmen Bilgilendirme Toplantıları da tamamlandı. 7, 15 ve 17 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleşen toplantılara 49 kentten toplam 169 öğretmen katıldı.

Öğretmen buluşmalarında,  ÇEKÜL Vakfının doğal miras, kültürel miras yaklaşımları ve eğitim anlayışı paylaşıldı. Öğretmenlerin beklentileri ve değerlendirmeleriyle zenginleşen buluşmada; eğitim programlarının amaç ve uygulama ilkeleri ÇEKÜL Bilgi Ağacı uzmanları tarafından anlatıldı. Öğretmenler için özel hazırlanan eğitim kılavuzdan seçilen etkinliklerin bazıları da uygulamalı olarak paylaşıldı. “Kentimin Öyküsü” ve “Ağaçların Diliyle Kentim” eğitim programları, bul yıl da gönüllü öğretmenlerimiz sayesinde pek çok öğrenciye ulaşacak. 

ÇEKÜL Bilgi Ağacı; eğitimde fırsat eşitliği kapsamında, ücretsiz gerçekleşen öğretmen programlarıyla Türkiye’nin her yerinden yüzlerce öğretmene ve binlerce öğrenciye ulaşıyor.

Daha fazla bilgi almak için: www.cekulvakfi.org.tr/proje/cekul-bilgi-agaci